JohnnyCage

A web immár nem újdonság, viszont egyre hasznosabb

Egy napokban kiadott tanulmány szerint az Egyesült Államokban az internet immár nem számít újdonságnak, a mindennapi életnek azonban egyre fontosabb részévé válik a világháló.

Ahogy az internetezők egyre nagyobb tapasztalatot szereznek a világháló lehetőségeit illetően, a felhasználók online eltöltött ideje kismértékben csökkent. A Pew Internet and American Life Project jelentése szerint az elmúlt évben 90-ről 83 percre csökkent az amerikai internet felhasználók napi online töltött ideje.

A tapasztalt felhasználók elmondásuk szerint az internetet azonban egyre inkább munkájuk elvégzéséhez, bankszámlák ellenőrzéséhez, rendelésekhez, illetve egyéb, hasznos feladat végrehajtásához használják, nem pedig egyszerű webböngészésre.

Az amerikai felhasználók körében mára az e-mail sem számít újdonságnak, a megkérdezettek elmondásuk szerint egyre ritkábban lépnek ilyen módon kapcsolatba távoli ismerőseikkel, rokonaikkal. Egyre többen használják azonban az elektronikus leveleket komolyabb tartalmú üzenetek, reklamációk, tanácsok továbbítására.

"Az internet újdonságból eszközzé vált számos amerikai számára" - mondta Lee Rainie, az internetes piackutató cég igazgatója. "Egyre természetesebbnek veszik az internet jelenlétét, de már nem tudnak élni nélküle."

A megkérdezettek közül sokan úgy gondolják, "offline" életvitelükön is sokat változtatott az internet. A netezők egynegyede az utóbbi időben sokkal kevesebbet néz például televíziót, egyharmaduk pedig szívesen vásárol online a boltok szamélyes felkeresése helyett. A világháló felhasználói kozül sokan hazaviszik munkájukat, amelyet otthoni körülmények között sokkal kényelmesebben tudnak elvégezni.

A panaszok listáját a kérés nélkül érkező reklám e-mailek, vagyis a spam-ek vezetik. A megkérdezettek 44 százaléka válaszolt úgy, hogy a spam-ek terjedése komoly problémát jelent, és több, mint 50 százalékuk kapott már kéretlenül pornográf témájú e-mailt.

A Pew Internet & American Life Project a tanulmány elkészítéséhez 1501 internetes felhasználót kérdezett meg. A tanulmány hibaszázaléka mindkét irányba 4 százalék.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • RpPRO #2
    Ez tokeletesen igy van.... :)))))
  • Laci73 #1
    Egy idő után mindenkinél "kikristályosodik" hogy a Net melyik része érdekli, és napi rendszerességgel oda tér vissza. Pl. www.supergamez.hu...