JohnnyCage

A Hynix bezárja két gyártósorát

A közelmúltban bajba jutott Dél-Koreai memóriagyártó óriás a napokban bejelentette, hogy leállítja két kiöregedett gyártósorát. A társaság közelménye szerint a gyártósorok nem DRAM memóriákat készítettek.

A Hynix Semiconductor valójában még a tavalyi év végén bezárta a két gyártósort, az akkori tervekben azonban még korszerűsítés szerepelt, nem pedig a gyártás végleges leállítása. Az elmúlt évben a csőd szélére sodródott társaság részvényárfolyama a bejelentést, valamint a DRAM memóriachipek nagykereskedelmi árának közelmúltbeli emelkedését követően a napokban jelentősen megemelkedett.

A társaság, amely gyárainak döntő részét mintegy 4 milliárd dollárért a rivális amerikai DRAM gyártó Micron Technology-nak szeretné adni, a legújabb tervek szerint nem tervezi a leállított gyártósorok újbóli megnyitását. A két kiöregedett gyártósor a főváros közelében lévő Ichonban található, és korábban a társaság DRAM üzletágon kívüli termelésének mintegy 10 százalékát képviselte. A Hynix szóvivőnője úgy véli, a bezárásból eredő gyártókapacitás csökkenést a társaság többi gyárának fejlesztésével kompenzálni tudja.

"A két gyártósort tavaly októberben, illetve decemberben zártuk be" - mondta Kang In-young, a társaság szóvivőnője. "A gyártókapacitásunk ennek ellenére nem fog észrevehetően csökkenni, mivel Chungju-i gyárunk kapacitását ezzel egyidőben megnöveltük" - tette hozzá.

A Hynix bevételének 30 százalékáért felelős "DRAM-on kívüli" üzletág a bezárások előtt 7 gyártósorral rendelkezett. A megmaradt öt gyártósor elsősorban vezérlőchipeket, és processzorokat gyárt olyan eszközökbe, mint például a mobiltelefonok.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • b #2
    minden társaság ebben látja túlélésének kulcsát, hogy az árak elindulnak maguktól felfelé. a tekszektorban nem lehet kis költségvetéssel dolgozni. ez van.
  • CybearBoy #1
    Manapság mindenki csődbe megy, vagy csődközelbe kerül? Elsa, Transmeta, Hynix... Nem lesz ez így jó. Ha túl sokan kipotyognak, az árak szép lassan elindulnak felfelé, bár attól azért még (szerencsére) messze vagyunk. Azért van valami a levegőben, nem?