JohnnyCage

Májustól elérhetőek a .info webcímek

Az Afilias konzolcium hétfői bejelentése szerint az új .info webcímek, mint például a hawaii.info és science.info immár hamarosan elérhetőek lesznek, és már csak a jogtalanul lefoglalt nevek felszabadítása van hátra.

Az Afilias szerint a társaságnak még mintegy 10 ezer olyan .info végződésű webcímet kell felszabadítania, amelyet az internetes csalók megfelelő védjegyek nélkül, jogszerűtlenül foglaltak le a védjegy tulajdonosoknak fenntartott előregisztrációs időszakban.

A 18 domain (tartomány) név forgalmazóból álló Afilias konzolciumhoz ezreivel özönlöttek az internetes csalók tavaly nyáron, amikor a .info domain előregisztrációja megkezdődött. "Május végére ez az egész előregisztrációs időszak már mögöttünk lesz" - mondta Roland LaPlante, az Afilias marketing vezetője.

Az Afilias célja az előregisztrációs periódussal elsősorban az volt, hogy a védjegyeket birtokló társaságok lefoglalhassák maguknak az olyan címeket, mint amilyen például a www.cocacola.info, mielőtt az internetes csalók lefoglalnák azokat, hogy később irreálisan magas áron, jókora haszonnal túladjanak rajtuk.

Az előregisztrálási időszak alatt azonban számos csalónak mégis sikerült megszereznie néhány címet, amelyeket az Afilias most kiszűr. A konzorcium szerint minden negyedik .info domain csalással került bejegyzésre az előregisztrációs időszakban, és a társaság hamarosan felszabadítja. Az Afilias első lépésben 741 jogtalanul megszerzett címet már elvett az internetes csalóktól. A társaság jelenleg mintegy 6800 címet próbál elvenni jogtalan tulajdonosaiktól, és további ötezret a közeljövőben még hasonlóképp vissza kell szerezni a konzorciumnak.

Az Afilias egy azon hét csoportból, amelyet az Internet Corporation for Assigned Names and Numbers még 2000 novemberében kiválasztott az új domainek bevezetésére. A .info mellett olyan új domainek kerülnek bevezetésre, mint a .biz, a .museum, a .name, a .aero, a .coop, és a .pro.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Gabest #3
    elérhetetlen
  • Gabest #2
    Ez meg mire jó? Ha az ember találomra keres valamit, akkor beírja hogy *.hu vagy *.com, esetleg *.org és *.net. Ezzel a kis bővítéssel most sikerült a végigzongorázandó variációk számát 2xesére növelni... Amúgy a nem ascii karakteres webcímekkel mi a helyzet? Létezik már a fehér ember számára elérhetettlen "paralell universe"?
  • b #1
    csakhogy mindenki tisztán lásson: az .info címek már rég működnek és tulajdonosaik boldogan használják őket.