Csabi

Jelentősen nőtt az Internet és az email népszerűsége

Az Internet használatával kapcsolatos héten megjelent felmérésekből kiderül, hogy tavaly mennyivel nőtt a Világháló népszerűsége az amerikai lakosság körében. Ezek alapján elmondható, hogy az otthoni felhasználók egyre többet használják az internetes programokat, és az elektronikus levelezés is egyre sikeresebb. Tavaly szeptemberben az amerikaiak 54 százaléka internetezett, ami jelentős növekedésnek számít, hiszen 1998 decemberében még csak 33 százalékról lehetett beszélni. Az amerikai lakosság 43,6 százaléka otthonából is tud Internetezni. Ez szintén jelentős fejlődésnek mondható, ugyanis 1998-ban még csak a felhasználók 22 százaléka rendelkezett otthoni Internet eléréssel.

A felmérések külön kitérnek az internetezéshez használatos technológiák és módszerek népszerűségére is. Ezek szerint szeptemberben az amerikai felhasználók 11 százaléka rendelkezett valamilyen szélessávú Internet eléréssel. Ez 2000 augusztusához képest 116 százalékos növekedésnek számít, hiszen akkor még csak 4 százalékuk használt szélessávú technológiákat.

A felmérésekből az is kiderül, hogy az amerikai gyerekek 90 százaléka használja az Internetet. Ők elsősorban tanulási céllal barangolnak a Világhálón. A szakemberek szerint az elektronikus levelezés is egyre nagyobb népszerűségre tesz szert. A felhasználók munkájuk során legalább olyan fontosnak tartják az email küldést és fogadást, mint például a szövegszerkesztést, a táblázatkezelést és az egyéb gyakran használatos alkalmazások futtatását. Az elektronikus levelezés természetesen a gyerekek körében is egyre nagyobb népszerűségre tesz szert.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!