Franczy

WD Caviar 120 GB Special Edition

A világ egyik legnagyobb, merevlemezek gyártásával foglalkozó cége, a Western Digital Corporation képviselői tegnap bejelentették, hogy hamarosan világszerte kapható lesz a cég legújabb terméke, mely nem más, mint a Western Digital Caviar 120 GB Special Edition névre hallgató winchester. Az újdonság nevében szereplő Special Edition jelző azért illeti meg az óriási kapacitású WD merevlemezt, mert példátlan módon 8 MB-os puffermemória található benne. A Western Digital szerint a percenkénti 7200-as fordulatszámmal rendelkező merevlemezek piacán a WD-n kívül jelenleg egyetlen gyártó sem kínál 8 MB-os, vagy annál nagyobb puffermemóriával szerelt winchestert, így a Western Digital nem állít kevesebbet, mint hogy a közelmúltban debütált, ugyancsak 8 MB pufferrel szerelt WD Caviar 100 GB Special Edition és a most bejelentett 120 GB-os kapacitású WD újdonság jelenleg a világ leggyorsabb és egyben legnagyobb tárolókapacitású merevlemezei.


"A Western Digital Caviar 120 GB Special Edition típusjelzésű vadonatúj merevlemezünk nemcsak kiváló teljesítményre és nagy sebességre képes, hanem emellett óriási a kapacitása is, ami azt jelenti, hogy a felhasználók minden eddiginél nagyobb méretű fájlokkal, többek közt videofájlokkal dolgozhatnak majd minden eddiginél gyorsabban, sőt úgy vélem, hogy új merevlemezünk a belépőszintű vállalati adattároló megoldások piacán is komoly esélyekkel veheti fel a harcot a konkurens gyártók hasonló kategóriás termékeivel. Nem tudok mást mondani, mint hogy a Western Digital Caviar 120 GB Special Edition merevlemez által képviselt óriási adattároló kapacitás és adatátviteli sebesség olyan lehetőségeket nyit meg a felhasználók előtt, mely lehetőségekről nem is olyan rég még álmodni sem mertek volna" - nyilatkozta a mostani bejelentés kapcsán Rich Rutledge, a Western Digital marketingrészlegének alelnöke.

A Western Digital legújabb merevlemezének bemutatója kapcsán egyébként értelemszerűen a mindenképpen kuriózumnak számító 8 MB-os puffermemóriáról esett szó legtöbbet, melyről a készítők azt állítják, hogy használatával a 2 MB-os pufferrel szerelt winchesterekhez képest akár jelentős mértékben nagyobb működési sebesség is elérhető. A nagyobb puffermemória egyébként értelemszerűen kevesebb, lemezekhez történő fizikai hozzáférést eredményez, mely mindenképpen növeli a működési teljesítményt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • tomcs #14
    aha ertem akkor olyan 50%-ban megis igazam volt :D
    az mondjuk ertelemszeru amit mondas mert akarmit is csinalnak nem mehetnek az adatok gyorsabban mint ahogy olvas a winyo
  • tomcs #11
    na ez elegge nagy agymunkara kesztetett es arra jutottam lecci mondjatok el bovebben :)
    akkor azt tudom mi zajlik prefetch-elesnel, a cache mit csinal? 2. ez a winyokba epitett memoria egyaltalan nem prefetch-el?
    most igy kidolgoztam par elmeletet hogy minek mit hogy illene csinalni de inkabb ti mondjatok el
  • Gabest #9
    te kevered a prefetch és a cache fogalmát
  • tomcs #8
    gondolkozzonk 1 kicsit
    puffer mit csinal?
    amig a winyotol nem kerunk adatot akkor (a reklamszoveg szerint) megprobalja kitalalni hoy mi fog kovetkezni, gyakorlatilag olvassa tovabb amit eddig, es ha pont eltalalta, amire azert eleg jo az esely akkor iparigyorsan tudja adni a pufferbol, ha nem akkor meg pozicional, olvas es kesz.
  • Break #7
    ha ingyen adják jöhet!! :))) mert amúgy nincs pízem az ilyen finomságokra :))
  • Dikkma #5
    www.dewdew.sg.hu -n ez van ugye?