JohnnyCage

Mobile Pentium 4 chipkészletet fejleszt az ALi

A tajvani chipset gyártó ACER Laboratories Inc., amely a SiS-hez hasonlóan rendelkezik Intel Pentium 4 chipsetlicensszel, a közeljövőben a P4 mobil változataihoz is fog chipkészletet gyártani.

Az ACER első Pentium 4 chipkészletének bejelentésére már viszonylag régen sor került, az Aladdin-P4 elnevezésű megoldás azonban továbbra sem jelent meg a piacon, sőt egyes hírek szerint még a szállítások sem kezdődtek meg az alaplapgyártók felé. A késések ellenére a megoldás ígéretesnek tűnik, mivel DDR333/DDR266 SDRAM támogatása mellett már az új, Ultra ATA-133 IDE interfészt is ismerni fogja. A társaság szerint a chipkészlet nagymennyiségű szállításainak beindulására az év vége előtt lehet számítani.

Bár egyelőre még az Aladdin-P4 is várat magára, az ALi már az új, mobil rendszerekbe szánt Pentium 4 megoldását emlegeti. A CyberAladdin-P4 chipkészlet az Aladdin-P4 mobil változata lesz, és Trident CyberBlade XP integrált grafikus magot fog tartalmazni. A chipkészlet tömegtermelése várhatóan a jövő év második negyedévében kezdődik.

A távolabbi jövőt illetően a társaság a jövő év második felében vezeti be az AGP 8x vezérlőt új chipkészleteiben, és ugyanekkor jelenik meg az AMD HyperTransport technológia is a társaság megoldásaiban, amely a North- és Southbridge chipek közötti nagysebességű adatkommunikációért lesz felelős. A nagysebességű USB 2.0 vezérlő szintén ezidőtájt kerül a chipkészletekbe.

Az ALi tervei ígéretesek, a társaság az elemzők szerint azonban csak akkor számíthat elfogadható eredményekre a jövő évben, ha az Aladdin-P4 valóban sikeres lesz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!