JohnnyCage

Új külső merevlemezt jelentett be a Maxtor

A gyártók az utóbbi időben egyre inkább feledtetni kívánják azt az általános érvényű szabályt, hogy a merevlemez egy, a gép belsejében lévő, fixen rögzített meghajtó. A Maxtor a napokban egy 80 GB-os külső merevlemezmeghajtót jelentett be.

A merevlemezek gyártói egyre inkább mobilizálják a merevlemezeket, és sorra jelennek meg a különféle csatolóval ellátott külső meghajtók. A Maxtor Corp. legújabb ilyen eszköze, amely a Personal Storage 3000DV nevet viseli, igen tekintélyesnek számító 80 GByte tárolókapacitással rendelkezik, 7200-as percenkénti fordulatszámának (RPM) köszönhetően pedig figyelemreméltó teljesítményt ér el.

Az új meghajtó FireWire (IEEE1934/iLink) vezérlőn keresztül csatlakozik a számítógéphez, amely megfelelő adatátviteli sebességet tud biztosítani az információ zökkenőmentes áramlására. A Personal Storage 3000DV azonban nem csak a PC-hez kapcsolható, felhasználási területei ennél jóval kiterjedtebbek. A digitális szórakoztatóelektronikai eszközökben is alkalmazott FireWire interfésznek köszönhetően a meghajtó többek között például a digitális videókamerákhoz is köthető, de természesen a Mac számítógépek is megbírkóznak vele.

A Maxtor gondolt azokra a felhasználókra is, akik nem rendelkeznek FireWire porttal, 99,95 illetve 49,95 dollárért PC Card és PCI vezérlő vásárolható a társaságtól. A meghajtó ára 349,95 dollár. A Maxtor hordozható merevlemezeinek termékpalettáján a FireWire modellek mellett található USB 2.0 változat is, a 40 GB-os Personal Storage 3000LE képében.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Fatality #2
    Ha már ennyire szeretnél segíteni johnny-nak, akkor miért nem emilben hívod fel erre a figyelmét? Valszeg azt többször olvassa. De több mint valószínű, hogy azért írtad ide, hogy mindenki lássa mekkora ész csávó vagy, mert te "i"-vel írod.

    Hányok az ilyen feltünési viszketegségtől szenvedő egyedektől, mint amilyen te vagy...