Csabi

ATI RADEON 8500 olcsóbb változatban

Az ATI október közepén mutatta be hivatalosan az ATI RADEON 8500-at, amely a legnagyobb teljesítményű és a legkorszerűbb technológiákat felvonultató grafikus kártyák közé tartozik. A RADEON 8500 bemutatásakor a cég képviselője 299 dolláros (84 000 forintos) ajánlott kiskereskedelmi árról számolt be, amely tulajdonképpen hivatalosan a mai napig nem is igen változott. Ennek ellenére a napokban olyan RADEON 8500 grafikus kártyák is forgalomba kerültek, amelyeket körülbelül 200 dollárért (56 000 forintért) lehet megvásárolni.

Az olcsóbb kártyák megjelenése azonban nem azt jelenti, hogy az eredeti RADEON 8500 mostantól 100 dollárral kevesebbe kerül. A hírekből ugyanis kiderül, hogy a 200 dolláros RADEON 8500 grafikus kártyák nem teljesen egyeznek meg az októberben piacra került változattal. Az egyik különbség, hogy az olcsóbb modellek OEM termékeknek számítanak, ami ebben az esetben annyit jelent, hogy a kártyához nem járnak szoftverek, és DVI-D-Sub átalakítót sem kap a vásárló. Ezek mellett azonban van még egy lényegesebb különbség is a két grafikus vezérlő között. Mégpedig az olcsóbb változaton a chip és a memória frekvenciája az eredeti 275 MHz helyett 250 MHz.


John Challinor, az ATI egyik vezetője elmondta, hogy a cég hamarosan új néven fogja forgalmazni a jelenleg olcsóbb, de még RADEON 8500 néven megvásárolható grafikus kártyákat. A cég képviselője szerint hamarosan hivatalosan is bejelentik az új terméknevet, és az után már könnyebben meg lehet különböztetni az egyes változatokat. John Challinor a nyilatkozatában hangsúlyozta, hogy az olcsóbb kártyákat a jövőben az ATI partnerei fogják gyártani, és leginkább OEM termékként kerülnek majd piacra.

Mindenesetre, amíg az ATI hivatalosan nem közli a RADEON 8500 grafikus kártya olcsóbb verziójának nevét, addig érdemes tudni, hogy az egyes változatok nemcsak árban, hanem egyéb paraméterekben is eltérnek egymástól.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!