Csabi

Új Sharp LCD TV-k

A Sharp az utóbbi időben egyre komolyabban foglalkozik az LCD televíziók fejlesztésével. Ezen készülékeknek számos előnye van a hagyományos TV-kel szemben. Így például a korszerű technológiáknak köszönhetően kiváló minőségű megjelenítést tesznek lehetővé, és nagyon helytakarékosan helyezhetők el. A legnagyobb hátrányuk a rendkívül magas áruk, amely jelentősen gátat szab a népszerűségüknek.

A Sharp a kiállításon az Aquos termékcsaládjának három legújabb képviselőjét is bemutatta. Ezek közül az egyik képernyőjének átmérője 22 col, míg a másik két modellé 30 col. Ez utóbbiak mérete 100,2 x 49,7 x 9,5 centiméter, míg a súlyuk körülbelül 21 kilogramm. A 30 colos TV-k között az egyetlen különbség, hogy az egyik változatban egy digitális műholdvevő készülék is helyet kap, míg a másik enélkül kerül forgalomban. Az LCD televíziók borsos árát jól mutatja, hogy a legkomolyabb, 30 colos modell hivatalosan 6250 dollárba (1,75 millió forintba) kerül.


A Sharp az LCD televízióit természetesen folyamatosan fejleszti. A cég egyik fő feladatának tartja a minél nagyobb képernyővel rendelkező TV-k kialakítását. Akihiro Munatoshi, a Sharp egyik vezetője nagyon találóan fogalmazott, hiszen azt mondta, hogy míg Japánban az elektronikai készülékek esetében a lehető legkisebb méret a nagyon fontos szempont, addig a TV-k esetében a "nagyobb a jobb". Ezért a cég szakemberei már a 40 colos LCD televíziók fejlesztésén dolgoznak.

A Sharp a CEATEC rendezvényen nemcsak az LCD készülékeit, hanem az első plazma TV-it is bemutatta az érdeklődőknek. Ezek már nagyobb képernyővel rendelkeznek, hiszen az egyik új modell 43, míg a másik 50 colos. A plazma TV-k még az előbb ismertetett LCD televízióknál is drágábbak. A Sharp képviselője elmondta, hogy cége már régóta tervezte a plazma TV-inek bemutatását, de erre azért csak most kerülhetett sor, mert ezek előállítása jóval költségesebb. Éppen ezért a cég a jövőben továbbra is inkább az LCD televíziók fejlesztésére fog koncentrálni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!