GPRS telefonokat ad ki az ASUStek

A tajvani ASUStek termékskálájának szélesítése céljából 9 új fejlesztőközpontot létesített. Ezek az alaplapok, multimédiás eszközök, notebookok, szerverek, broadband és drótnélküli kommunikációs megoldások fejlesztésére fognak összpontosítani.

Az ASUStek vezetőinek elmondása szerint a társaság 2002 első fele előtt nem fog kiadni mobiltelefont. A gyártó elsősorban a GPRS- és 3G-alapú mobiltelefonokra szeretné fektetni a hangsúlyt, és a 2002-ben megjelenő modellek is várhatóan az ilyen hálózatokra fognak épülni. Az ODM (Original Design Manufacturer - Eredeti Termékfejlesztő) tevékenységek mellett az ASUStek saját márkanevén is ki fog adni mobiltelefonokat.

A legtöbb mobilgyártó szerint a GPRS megoldások elterjedésére 2002 második félévéig várni kell, mivel jelenleg mind az eszközök, mind a szolgáltatások körül problémák vannak. Az ASUStek 2002 második negyedévében megjelenő mobiltelefonjai igazodnak ehhez az állásponthoz.

Az ASUStek a közelmúltban összefogott az ACER-rel, valamint az Inventec-kel a TD-SCDMA (Time Division-Synchronous Code Division Multiple Access - Szinkron időosztásos, kódosztásos többszörös hozzáférésű) alkalmazások kifejlesztéséért. A társaság a jövőben emellett bizonyos kínai gyártókkal is együtt szeretne működni.

Az ASUStek valójában már jelenleg is fejleszt, illetve gyárt különböző mobilkommunikációs és PDA eszközöket, ezek az eszközök azonban vagy más cégek márkaneve alatt jelennek meg a piacon, vagypedig magát a gyártást is a partnercég végzi. A társaság nemrégiben kapott megrendelést az NEC PDA-k gyártására, amely eszközökből 20000-30000 darabot szállít le a cég az év végéig. Az ASUS saját PDA eszközei, amelyek a hírek szerint egyben mobiltelefonként is funkcionálni fognak, 2002-ben jelennek meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!