Csabi

Nagy kapacitású Samsung merevlemezek

A Samsung eddig a SpinPoint V20 és SpinPoint V30 termékcsaládhoz tartozó merevlemezeivel volt jelen a piacon. A cég szerint ezek a winchesterek még most is népszerűek a vásárlók körében, ami elsősorban annak köszönhető, hogy megbízhatóak és megfelelő teljesítményt biztosítanak. No-Kyung Park, a Samsung egyik vezetője elmondta, hogy a piac kedvezőtlen alakulása ellenére is jó eredményeket könyvelhetnek el ebben az évben. A cég azonban nem elégedett meg az eddigi sikerekkel, és bemutatta azokat a merevlemezeit, amelyekkel még népszerűbb lehet a piacon.

Az új, SpinPoint V40 szériás merevlemezek az eddigieknél nagyobb kapacitást és nagyobb teljesítményt biztosítanak. A cég az új meghajtóit elsősorban a PC tulajdonosok számára ajánlja, de a jövőben belekerülhetnek különböző elektronikai eszközökbe is. Kiválóan alkalmazhatók a nagy tárolókapacitást igénylő multimédiás alkalmazásokhoz. Így jól használhatók többek között képek, videok és zenék tárolására is.


A SpinPoint V40 szériás merevlemezek legérdekesebb újdonsága, hogy 40 GB-os lemezekből épülnek fel. Ennek megfelelően az új meghajtók hamarosan 20, 40, 60 és 80 GB-os változatokban lesznek elérhetők. Az átlagos hozzáférési idejük 8,9 milliszekundum, míg a fordulatszámuk 5400 fordulat/perc. Mindegyik modellbe egy 2 MB-os puffer kerül bele. Természetesen támogatják az Ultra ATA-100 interfészt is.

A Samsung az új merevlemezeinek kifejlesztése során ügyelt arra, hogy azok a lehető legmegbízhatóbb adattárolást biztosítsák. Ennek köszönhetően a meghajtók rázkódásokkal szembeni ellenállóképessége 350G. A Samsung arra is ügyelt, hogy az új winchesterek a lehető leghalkabban működjenek. Ezért felhasználta NoiseGuard és a SilentSeek technológiákat. A csendes működéshez a korszerű FDB (Fluid Dynamic Motor) motorok is hozzájárulnak.

A Samsung a SpinPoint V40 szériás merevlemezeinek gyártását már elkezdte, így hamarosan a kereskedőknél is beszerezhetők lesznek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Anastasia #10
    Samsung = Crap.
  • ixyon #6
    vazze ez a cikk nem azért van itt, mert bárkit is érdekelne, vagy mert olyan sok újdonság ven benne, hane ennél sokkal prózaibb oka van... foglalja a helyet