Csabi

CD-RW meghajtó USB 2.0 interfésszel

A Plextor a PlexWriter 8/8/24U típusú meghajtóját elsősorban azon felhasználók számára fejlesztette ki, akik a notebookjaikat szeretnék bővíteni egy hatékony adattároló készülékkel. Természetesen az új CD-író csatlakoztatható asztali számítógépekhez is, sőt a hagyományos PC-k mellett a Macintosh számítógépekkel is kompatibilis. A cég az új meghajtóját úgy fejlesztette ki, hogy az akár útközben is megbízható, gyors és egyszerű adattárolást biztosítson.

A PlexWriter 8/8/24U kedvező kialakításának és kis súlyának köszönhetően nagyon könnyen hordozható. A designos, szürke és kék színű burkolata nagyon strapabíró. A meghajtó már támogatja az USB 2.0 interfészt, de a jelenleg széleskörben elterjedt USB 1.1 előírásokkal is kompatibilis. A maximális teljesítmény azonban csak a nagyobb adatátviteli sebességet lehetővé tevő, USB 2.0 interfész esetén érhető el. Ekkor az írás és az újraírás sebessége is 8-szoros lehet. A CD lemezek olvasása maximum 24-szeres sebességgel történhet. USB 1.1 interfész használata esetén az írás és az újraírás 4-szeres, míg az olvasás 6-szoros sebességű lehet. A PlexWriter 8/8/24U átlagos hozzáférési ideje 140 milliszekundum, és 2 megabájt puffert tartalmaz. Támogatja a legfontosabb írási eljárásokat, így például Disc-at-Once, Track-at-Once és Session-at-Once üzemmódokban is használható.

A PlexWriter 8/8/24U telepítése, konfigurálása és a használata is nagyon egyszerű. A megbízható CD írásról a BURN-Proof technológia gondoskodik, amely a puffer kiürüléséből származó hibák elleni védelmet biztosítja. Segítségével az adatrögzítés alatt a felhasználó más alkalmazásokat is futtathat anélkül, hogy ezek befolyásolnák a CD írás folyamatát. Az új meghajtó a Windows 98SE, a Windows ME, a Windows XP, valamint a Mac OS 8.6 és a Mac OS X operációs rendszerekkel is kompatibilis.

A Plextor PlexWriter 8/8/24U CD-RW meghajtó ára 289 dollár (80 000 forint).

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!