Mikeyy

Megjelentek az új AMD processzorok

Az AMD ma bejelentette 1,4 GHz órajelen működő Athlon processzorát - ami jelenleg a legnagyobb teljesítményt nyújtó PC processzor - illetve a 950 MHz-es Duron processzort, amit az otthoni számítógépek számára fejlesztettek ki.

Különböző tesztek során az 1,4 GHz-es Athlon processzorral és DDR memóriával szerelt rendszerek akár 40 százalékkal nagyobb teljesítményt képesek nyújtani, mint az 1,7 GHz-es Pentium 4 alapú rendszerek. A Duron processzorok jó megoldást jelenthetnek az olcsóbb üzleti, illetve otthoni számítógépekben, hiszen az Intel Celeron processzoroknál sok esetben 30 százalékkal is jobban teljesítenek.

A Compaq Computer már be is jelentette az új AMD processzorokra épülő számítógépeit, és hamarosan hasonló bejelentéseket várhatunk a Hewlett-Packard, a MicronPC illetve a NEC társaságoktól. Az új Athlon és Duron processzorok kompatibilisek a már kiforrottnak nevezhető Socket A infrastruktúrával, amelyet már rengeteg alaplapgyártó alkalmaz termékeiben.

"Az AMD az új processzorral biztosította vezető szerepét a teljesítmény terén, hiszen az 1,4 GHz-es Athlon DDR memória társaságában jelentős mértékben jobban teljesít, mint vetélytársai, így jelenleg a leggyorsabb PC platformnak számít. Most már nyilvánvaló, hogy a megahertzek száma nem határozza meg egyértelműen a processzor teljesítményét" - nyilatkozta Pat Moorhead az AMD asztali és mobil számítógépekkel foglalkozó marketingrészlegének alelnöke.

"Az emberek a nagy teljesítményű autókat az alapján vásárolják, hogy mennyi idő alatt gyorsulnak fel 100 km/h-ra; itt a lóerőről van szó, nem arról hogy milyen gyorsan forog a motor. Ehhez hasonlóan a PC-k terén is a valós teljesítmény számít, nem az, hogy hány megahertzen megy a processzor" - nyilatkozta Shane Rau az IDC piackutató cég elemzője.

Ezer darabos megrendelés esetén az 1,4 GHz-es Athlon processzorok 266 MHz-es vagy 200 MHz-es FSB-vel 253 USD-ért kaphatók, a 950 MHz-es Duron processzorok pedig hasonló tétel esetén 122 dollárba kerülnek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Andor PaPa #31
    Ezt nagyon eltaláltad. És az UT tényleg jobb.
  • Andor PaPa #29
    A PCWorld-ben pedig volt egy teszt, egy 1,4-es P4, és egy 1,0-s Athlon volt összehasonlítva. Az Athlon a memóriakezelésen kívül mindenben verte a P4-et. Márpedig a PCWorld-ösök nem szoktak hantázni. És most, hogy kijönnek az újdonságok, az Intelnek jobban össze kell magát kapnia, mert az AMD cuccai sokkal jobbak. Ez tény. Aki nem ismeri el, az egy fanatikus Intel buzi, és nem látja át a lényeget.
  • MuERTe #28
    az sse2 nélkül mit teljesit a p4 q3 alatt?
  • kowajano #22
    aszem azal senki se járna jol ha AMD elsülyedne mert nem lenne riválisa az Intelnek és akkor az Intel nem kényszerülne árcsökentésekre
  • Ligend #16
    Jelenleg az AMD valamelyest megelozta az Intelt, de nem kell ezert uj kiralyt valasztani, sem pedig temetni a regit. Mielott valaki nekemugrik, AMD procit hasznalok, de csak azert, mert nagyobb teljesitmenyu procit tudtam venni ugyanazert az osszegert.

    Sracok, ugy latom ide nagyreszt csak "Fuj Intel, AMD rulez!" tipusu emberek jarnak, tul sok ertelmes dolgot olvastam a hozzaszolasok kozott.

    Windy:
    Normalis, legalabbis nekem 1.85V-on 1GHz-en 45fok korul van a proci.
  • Ligend #3
    Mintha nemregiben olyan hireket olvastam volna, hogy a gyartok nem latnak nagy fantaziat a DDR-es alaplapokban, epp ezert csokkentettek, vagy felfuggesztettek a termelest. Mi lesz igy az AMD procikkal?

    Kapcsolodo linkek:
    http://www.supergamez.hu/cikk.php?id=202&datum=990896445
    http://www.supergamez.hu/cikk.php?id=202&datum=990807046
  • Kain #2
    Az AMD a legjobb!!! AMD rulez.