MTI

Portugál telekommunikációs céget vett a román Digi

Megvásárolja a Nowo Communications portugál céget az egyik legnagyobb romániai telekommunikációs cég, a Digi Communications - írja az economica.net a vállalatnak a bukaresti értéktőzsdén (BVB) közzétett bejelentése alapján.

A Nowo Communications jelenlegi tulajdonosa a brit Lorca JVCO. A tranzakció -, amelyhez szükséges még az illetékes portugál hatóságok jóváhagyás - értéke 150 millió euró (59,4 milliárd forint). A Nowo Communications a negyedik legnagyobb szereplő a portugál telekommunikációs piacon, 270 ezer mobiltelefon- és 130 ezer vezetékes telefon előfizetője van, s spektrumlicensszel rendelkezik az 1800, 2600 és 3600 MHz frekvenciára.

A Digi Communications - amelynek többségi részvényese a nagyváradi Teszári Zoltán üzletember - 2024 első negyedévében 446,7 millió euró árbevételt ért el, 12 százalékkal többet, mint egy évvel korábban. A Digi Communications jelen van az olasz, a spanyol és a belga piacon is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • felemelő #1
    Akkor ott fognak ár és minőség versenybe kezdeni, boldogítva a fogyasztókat.... nekünk meg marad a kvázimonopol okozta folyamatos lecsúszás és áremelkedés.