SG.hu

Éneklés vagy dúdolás segítségével keres dalt a TikTok új funkciója

A TikTok a YouTube Music és a Shazam ellen szeretne felvenni a versenyt a „Hangkeresés” nevű új funkcióval, amely lehetővé teszi, hogy énekléssel, dúdolással vagy eljátszással találjunk meg egy dalt. A funkció egyelőre széles körben nem elérhető, csak egyes felhasználók számára egyes régiókban.

A Hangkeresés egy újabb lehetőséget kínál arra, hogy megtaláljuk, amit keresünk az alkalmazásban. Egy olyan platformon, ahol a dalalapú trendek gyorsan változnak, az eszköz segíthet az aktuális trendek megtalálásában és jobb megértésében is. A TikTok hangkeresője némileg hasonlít a YouTube Music dalfelismerő eszközéhez. Bár a Shazam vitathatatlanul a leghíresebb dalfelismerő eszköz, a TikTok és a YouTube Music ezen új funkciói túlmutatnak azon, amit a Shazam lehetővé tesz, mivel lehetővé teszik a dalok dúdolással vagy énekléssel történő azonosítását, míg a Shazam csak akkor működik, ha a tényleges szám szól.

És míg a Shazam és a YouTube Music segít megtalálni a dalok nevét, a TikTok eszköze nem csak a dalok megtalálására szolgál, hanem arra is, hogy megmutassa az azokat használó videókat. Minél népszerűbb egy dal az alkalmazásban, annál valószínűbb, hogy az eszköz képes felismerni azt. A TikTok szóvivője elmondta, hogy az eszközt úgy tervezték, hogy dalokat találjon, és nem TikTok-specifikus hangokat. Mindazonáltal az eszköz képes felismerni a TikTok hangokat/mémeket.

Sokan már most is keresőként használják a TikTokot, és ez a legújabb funkció még tovább növeli az alkalmazás keresési képességeit. A hangok a TikTok szerves részét képezik: ezek mozgatják a trendeket, és bizonyos esetekben a listák élére ugranak a számok általa. Egyelőre nem tudni, hogy a TikTok mikor tervezi a funkciót minden felhasználó számára elérhetővé tenni, de akiknél be van kapcsolva, azok az alkalmazás keresősávjába lépve, a mikrofon ikonra kattintva, majd a „Hangkeresés” opciót kiválasztva láthatják a funkciót.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!