MTI

Elbocsátja alkalmazottainak 10 százalékát a legnagyobb román informatikai cég, az UiPath

Elbocsátja alkalmazottainak 10 százalékát a legnagyobb román informatikai cég, az UiPath - jelentette be a vállalat. Az intézkedés hozzávetőleg 400 munkavállalót érint.

A létszám csökkentésének célja a működési hatékonyság növelése - írja a cég közleménye, amelyből nem derült ki, hogy az elbocsátásokat melyik országokban tervezik. A bejelentés hatására az UiPath részvényeinek értéke 6 százalékkal esett a New York-i értéktőzsdén. A leépítés minden bizonnyal annak a következménye, hogy májusban a vállalat a vártnál gyengébb eredményeket közölt az előző pénzügyi negyedévre. A 2025-ös pénzügyi évben az UiPath 1,405 (514,328 milliárd forint) milliárd dolláros árbevételre számít, miközben az elemzők előzetesen 1,56 milliárd dollárt (571,069 milliárd forint) prognosztizáltak.

Az UiPath egy Bukarestben alapított globális szoftvercég, mely robotizált folyamatautomatizálási szoftvereket gyárt. Az UiPath az első romániai unikornis, az 1 milliárd dolláros piaci értéket 2018-ban érte el. A céget 2005-ben alapította Bukarestben két román informatikus, Daniel Dines és Marius Tirca. A vállalat székhelye New Yorkban van, azonban a legnagyobb, ezernél több munkatársat foglalkoztató fejlesztési központja Bukarestben működik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!