MTI

Kína visszautasítja az amerikai és brit kormány kiberbiztonsági vádjait

Peking felszólította az Egyesült Államokat és Nagy-Britanniát, hogy hagyjanak fel "a kiberbiztonság átpolitizálásával, Kína rágalmazásával és bemocskolásával", melyet politikai manőverezésnek nevezett a két másik ország Kínával szembeni, kiberbiztonságot érintő vádjaival kapcsolatban.

"Az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság részéről puszta politikai manőverezés a Kínának tulajdonított állítólagos kibertámadások felhánytorgatása, valamint a kínai személyek és szervezetek szankcionálása" - mondta Lin Csien kínai külügyminisztériumi szóvivő. Peking "határozottan elégedetlen ezzel, teljes mértékben ellenzi ezt és az országgal szembeni egyoldalú szankciók bevezetését is". "Korábban Kína technikai jellegű pontosításokat és válaszokat adott a brit fél által benyújtott APT31-es információkra. Ebből egyértelműen kiderül, hogy a brit fél által benyújtott bizonyítékok elégtelenek, és a vonatkozó következtetésekből hiányzik a szakmaiság" - jelentette ki Lin, majd hozzátette, hogy a brit kormány azóta sem reagált erre bővebben.

Az amerikai és brit hatóságok korábban az Advanced Persistent Threat Group 31, röviden az APT31 becenevet adták a hackercsoportnak, amely szerintük a kínai állambiztonsági minisztérium egyik szerve. Amerikai és brit tisztviselők hétfőn megvádolták Kínát, hogy kibertevékenységet folytat a brit demokratikus intézmények és parlamenti képviselők ellen egy nagyszabású kémkedési kampány részeként. Kedden az új-zélandi kormány is aggodalmát fejezte ki a kínai kormánynak az új-zélandi parlament ellen 2021-ben végrehajtott kibertámadásban való feltételezett részvételével kapcsolatban.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!