SG.hu

Január 17-én jelenik meg a Samsung Galaxy S24

Ugyan a bemutató még messze, de már mindent tudni róla. A kisebb modellek úgy néznek ki, mint egy iPhone.

A Samsung csúcstelefonja legújabb verziója, a Galaxy S24 bemutatására készül. Az eseményt hivatalosan január 17-re jelentették be. A termékről elég sok minden kiszivárgott, a nagy újdonság a titán borítás, de csak az Ultra modellnél, a normál telefonok alumíniumból lesznek. Az iPhone nemrég az iPhone 15 bemutatásával tette ezt menővé, és a Samsung is felfigyelt rá. A kisebb Galaxy S24 és S24 Plus a klasszikus iPhone 4/iPhone 15 dizájnt idézően lapos fém oldallal jelennek meg, melyet a Samsungtól megszokott, lekerekített sarkok és egyedi kameralencsék tesznek teljessé. A készülékek bár jól néznek ki, mégis nagyon hasonlítanak az iPhone-ra.


Az előlapi kijelző tökéletes téglalap alakú és sík lesz, véget vetve az oldalakon évekig alkalmazott ívelt képernyőnek, ami torzította a kijelző széléhez közel kerülő videókat és egyéb tartalmakat. Az Egyesült Államokban az új Samsung telefon a Qualcomm legújabb chipjét, a Snapdragon 8 Gen 3-nak örülhet, míg Európa és néhány más ország az Exynos 2400 SoC-t kapja. Az Ultra 200 megapixeles főobjektívvel rendelkezik majd, és képes lesz 4K videót készíteni 120 képkocka/másodperc (fps) sebességgel, amivel veri majd az iPhone 15 Pro Maxot, amely 60 fps sebességgel készít 4K videókat. Egy másik új funkció a Nightography Zoom lesz, amivel a csúcstelefon jobb teljesítményt nyújt majd a távoli témáknál gyenge fényviszonyok mellett.


Az Ultra várhatóan továbbra is 5000 mAh-s akkumulátorral rendelkezik majd, a legnagyobb változás a memória 12 GB-ra történő frissítése lesz. A Plus modell állítólag 6,7 hüvelykes kijelzőt és 4900 mAh-s akkumulátort kap, így a szokásosnál sokkal közelebb kerül az Ultra modellhez.


Az árakról is tudunk valamit, ugyanis Franciaországban egy helyi kiskereskedő kitette a széria induló árait. A "normál" Galaxy S24 és Plus verziók 899 eurós, illetve 1169 eurós alapára valamivel alacsonyabb, mint az S23 és az S23+ tavaly év eleji 959 és 1219 eurós ára Franciaországban. A dolgok nem túl fényes oldalát azonban az jelenti, hogy a 1469 eurós Galaxy S24 Ultra felülmúlja a már most is irtódrága 1419 eurós S23 Ultra árát.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • nortu30 #2
    Nem tudom, hogy sírjak, vagy nevessek, mennyibe kerül egy telefon, még ha csúcskategóriáról is beszélünk. Mielőtt vki bepróbálkozik, nem az irigység beszél belőlem, ha akarnám viszonylag simán meg tudnám venni, de az tuti, hogy én ennyi pénzt soha nem fogok kiadni egy sz@ros telefonért. Csak ki akartam írni magamból.
  • RJoco #1
    Az S22 Ultra-t meg 1450-ért vettem.