SG.hu

Októberben először nőtt az okostelefonok globális eladása több mint két év csökkenés után

Az okostelefonok globális eladása 5 százalékkal nőtt októberben az előző év azonos időszakához képest, elsősorban a Közel-Keleten és Afrikában tapasztalható élénkülő keresletnek és a Huawei erős kínai értékesítésének a hatására - áll a Counterpoint Research piackutató cég honlapjára felkerült jelentésben. Ezt megelőzően az eladások 27 hónapon át csökkentek.

Az idei harmadik negyedévben a dél-koreai Samsung 20 százalékos részesedéssel megőrizte vezető szerepét a globális okostelefon-piacon. Az Apple Inc. a második helyen állt 16 százalékkal, ami azonban gyengébb a második negyedévi 17 százaléknál. A következő három helyen kínai cégek állnak. A harmadik helyen az OPPO és a Xiaomi, egyaránt 14 százalékkal, az előbbi a második negyedévben 10 százalék piaci részesedéssel rendelkezett, az utóbbi 12 százalékossal. Az ötödik a vivo, piaci részesedése a második negyedévi 8 százalékról 7 százalékra csökkent a harmadik negyedévben.

Minden más okostelefon-gyártó együttes piaci részesedése 29 százalék volt a harmadik negyedévben, kisebb a második negyedévi 33 százaléknál.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!