MTI

K+F központot nyitott Budapesten a Genesys amerikai felhőszolgáltató

A világ egyik vezető mesterséges intelligencia alapú, globális felhőszolgáltatója, a Genesys új kutatás-fejlesztési (K+F) központot nyitott Budapesten, az Eiffel téren, 3000 négyzetméter területen - jelentette be ma a cég.

Az új, budapesti K+F központ megnyitása is jól mutatja a Genesys elköteleződését a magyar piac és a magasan képzett, mérnöki tudással rendelkező szakemberek iránt - mondta az ünnepélyes megnyitón Tony Bates, a Genesys elnök-vezérigazgatója. A Genesys Hungary a társaság második európai K+F központja Írország után. Az amerikai székhelyű globális vállalat 2021-ben lépett a magyar piacra és hozta létre magyarországi központját miután megvásárolta a LogMein magyar startup Bold360 ügyfélszolgálati és kommunikációs platformját.

Vassy Attila, a Genesys Hungary vezérigazgatója a K+F központ megnyitását fontos mérföldkőnek nevezte mind a magyar, mind az anyavállalat számára. A magyar fejlesztőcsapat kulcsfontosságú szerepet kap a társaság mesterséges intelligencián alapú élményszervezési platform (Genesys Cloud CX) fejlesztésében és ez a jövőben tovább erősödik majd - fogalmazott. A cég közleménye szerint az ügyfélkapcsolatot forradalmasító felhőalapú kommunikáció platform felhasználói köre a pénzügyi szolgáltatásoktól a kiskereskedelemen át, az egészségügyig és a közszféra területéig terjed. Az elmúlt két és fél évben a Genesys több mint háromszorosára, közel 200 főre növelte magyarországi csapatát és a jövőben további növekedést terveznek.

A belvárosi irodaházban a 3000 négyzetméteres irodahelyiség mellett további mintegy 500 négyzetmétert bérelnek, ezzel az iroda befogadó kapacitása a 350-400 főre emelkedhet. A Genesys irodaterének belső kialakítását a magyar tulajdonú DVM Group integrált építészeti és építőipari szolgáltatásokat nyújtó mérnökiroda végezte kevesebb mint egy év alatt. A LEED környezettudatos épületminősítési rendszerre is pályázó iroda kialakításánál fő szempont volt a környezettudatosság és a fenntarthatóság - közölte a társaság.

A Genesys felhőalapú szolgáltatásai több mint 100 országban érhetők el. A társaság árbevétele a január végén zárult üzleti évében 2 milliárd dollárra emelkedett az előző évi 1,9 milliárd dollárról. Ezen belül a Genesys Cloud CX platform forgalma az előző évhez viszonyítva 80 százalékkal, 800 millió dollárra ugrott. A nyilvánosan elérhető céginformációk szerint a Genesys Cloud Services Hungary Kft. nettó árbevétele 2022-ben 3,834 milliárd forintra nőtt az előző évi 1,433 milliárd forintról, míg az adózott eredmény 91,521 millió forintról 243,559 millió forintra emelkedett.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!