MTI

Az LMP továbbra is a TikTok mellőzését javasolja az állami készülékeken

Az LMP továbbra is azt javasolja, hogy állami, önkormányzati készülékeken ne lehessen használni a TikTokot, az ugyanis az ellenzéki párt szerint kockázatos - mondta mai sajtótájékoztatóján Kanász-Nagy Máté frakcióvezető-helyettes.

Az ellenzéki politikus elmondta: az alkalmazás érzékeny adatokat gyűjthet a használójáról, például a naptárbejegyzéseit vagy a kontaktlistáját. A TikTok tulajdonosai ráadásul "ezer szállal kötődnek a Kínai Kommunista Párthoz, a kínai kormányhoz" - tette hozzá. Kérdésére, hogy emiatt, számos országhoz hasonlóan nem kellene-e az állami, önkormányzati alkalmazottak számára tiltani a használatát, minden tárcától egyforma választ kapott: a kormány mindenkit óvatosságra és tudatosságra buzdít az internet használatakor, de a konkrét ügyben a cenzúrát nem támogatja - ismertette.

Kanász-Nagy Máté kijelentette: az alkalmazás telepítése önmagában kockázatos. A kormány ugyanakkor szerinte nem tud különbséget tenni a cenzúra és egy alkalmazás mellőzése között. "Senki nem vetett fel cenzúrát" - fogalmazott a képviselő. Elmondta azt is, hogy az ügyben törvénymódosítást is kezdeményeztek, amelyet ősszel tárgyalhat a parlament.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!