MTI

EU-s pénzből építettek optikai hálózatot Debrecenben

Új optikai hálózatot épített Debrecenben és környékén a Széchenyi 2020 program keretében a ZNET Telekom, az 1,9 milliárd forintos beruházás több mint 1,7 milliárd forintos vissza nem térítendő európai uniós támogatással valósult meg.

A magyar tulajdonú vállalkozás közleménye szerint 13 000 helyszínen tették elérhetővé a szupergyors internetszolgáltatást, a beruházás eredményeképpen 320 utcában már akár gigabites sávszélességgel is internetezhetnek az érintett lakosok, vállalkozások és közintézmények. A projekt befejezésének dátuma május 31-e volt.

A ZNET honlapján közzétett tájékoztatás szerint a 2001-ben garázscégként indult társaság 134 dolgozót foglalkoztat, szolgáltatásai már az ország 11 megyéjében, több mint 660 településen elérhetők, a lakossági és üzleti előfizetők száma meghaladja a 26 ezret. A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a ZNET Telekom Zrt. 2,65 milliárd forint nettó értékesítési árbevételt ért el 2022-ben az előző évi 2,33 milliárd forint után, adózott eredménye csaknem 228 millió forint volt tavaly, míg a 2021-ben 122 millió forint.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!