Gyurkity Péter

Az Apple készülékeit vitték a legjobban tavaly

A cég a Samsunggal közösen uralta a legnépszerűbb készülékek tavalyi toplistáját.

Az iPhone-család kapcsán legutóbb arról írtunk, hogy kiderültek a jelenlegi generáció előállítási költségei, legalábbis ami a különböző alkatrészek, a főbb komponensek árait illeti. Most egy érdekes rangsor látott napvilágot, amelyben ezek a telefonok kaparintották meg a legtöbb helyezést, mindössze 2 pozíciót hagyva a piacot amúgy vezető Samsungnak.

A Counterpoint Research tette közzé a napokban saját friss összegzését, amelyben a tavaly legnépszerűbbnek bizonyult okostelefonok rangsorát vázolják fel nekünk. Ebből kiderül, hogy az Apple különösen erős volt 2022-ben, hiszen a 10 legnépszerűbb telefon listáján 8 már a saját családból került ki, arról nem is beszélve, hogy a dobogó mindhárom fokát ők vitték el. Az iPhone 13 alapváltozata lett az első helyezett, ez még az év végén, az utolsó hónapokban is a negyedik helyen állt, míg a 13 Pro Max és a 14 Pro Max, vagyis a nagyobb, erősebb készülékek követték őt a sorban – ez utóbbi nyilván csak szeptembertől jelenik meg a listán, akkor azonban már egyértelmű elsőként.

A piacvezető helyet elfoglaló Samsung megoldásai csak két helyen bukkannak itt fel, a negyedik helyen például a cég legnépszerűbb megoldását, a Galaxy A13 típust látjuk. Ezt összesen 5 másik iPhone követi a sorban, az első tíz sorát pedig a Galaxy A03 zárja, ami azt jelzi számunkra, hogy a Samsung esetében leginkább a kifejezetten olcsóbb és szerényebb változatok voltak igazán népszerűek. A csúcskategóriát képviselő S22-széria nem jelenik itt meg, bár ez még nem jelent teljes kudarcot számukra, hiszen a teljes forgalom tekintetében a globális piacon még mindig komoly előnnyel rendelkeznek – mivel pedig az Apple jóval drágább telefonokat tart saját kínálatában, ez várhatóan nem is igazán fog megváltozni.

Utóbbi cég amúgy most egy újabb iPhone 14-ről rántotta le a leplet, amely már sárga színben pompázik. Ez végül több mint 60 eltérő országban lesz elérhető, március 14-i megjelenési dátummal.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!