Berta Sándor

Vízjel jelölheti a nem Windows11-kompatibilis számítógépeket

A gyakorlatot a Microsoft már korábban is alkalmazta.

A Windows Latest hívta fel a figyelmet arra, hogy a redmondi cég vízjelet jelenít meg azokon a felhasználói asztali számítógépeken, amelyek nem kompatibilisek a Windows 11 operációs rendszerrel. A Microsoft így jelzi az érintett személyeknek, ha olyan eszközzel rendelkeznek, amely nem felel meg a Windows 11 rendszerkövetelményeinek. Az óriáscég ezzel a módszerrel elsősorban az új PC-k eladásainak fellendítését akarja elősegíteni.

A Windows 11 2021 októbere óta van forgalomban. Az első nagyobb frissítés tavaly volt. Sok felhasználó telepítette az új verziót "nem támogatott" rendszerekre - láthatóan nagyobb problémák nélkül. Az új módszer azonban leleplezi ezeket a konfigurációkat és úgy tűnik, hogy a funkciót a gyártó a januári frissítéssel vezette be.

A felhasználók beszámolói alapján a vízjel egyelőre nem minden nem kompatibilis számítógépen jelenik meg, vagyis a Microsoft teszteli a megjelenítést. Másrészt számos olyan vásárló is panaszkodott a figyelmeztetésre, akik a Windows 11 előre telepített változatával szerették volna megvenni a számítógépüket.

A Windows Latest munkatársai számára egyértelmű volt, hogy a Windows 11-nek zökkenőmentesen kell működnie minden olyan eszközön, amely képes a Windows 10 futtatására. Szerintük a Microsoft egyértelműen arra akarja ösztönözni a felhasználókat, hogy új készüléket vásároljanak.

Érdekesség, hogy az első vízjeles figyelmeztetések már tavaly februárban megjelentek a nem Windows 11-kompatibilis PC-ken.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!