SG.hu

Hollywoodi produkciók Budapesten a HPE-vel és a Qumulo-val

A Blade Runner 2049-et és a Dűnét is jegyző budapesti Origo Studios a Hewlett Packard Enterprise hazai leányvállalatát és partnerét, a Qumulo-t bízta meg a VFX alkalmazásokat kiszolgáló infrastruktúrájának kiépítésével.

A green screenre és vizuális effektekre optimalizált színpadokkal, valamint utómunkákhoz szükséges világszínvonalú eszközparkkal rendelkező Origo Studios munkatársai kiemelkedően nagy kapacitásokat felhasználva, változatos helyszíneken dolgoznak, ráadásul, a filmipar működése miatt rendkívül ingadozó kapacitásigénnyel. A számítási feladatok és az adatkezelés tekintetében támasztott magas követelmények miatt a stúdió az utóbbi években a hardverkörnyezetét tekintve számtalan alkalommal kellett, hogy szembesüljön nem kívánt kihívásokkal. A petabájt nagyságrendű adatokkal dolgozó Origo Studios ennek megfelelően olyan technológiai szolgáltatót keresett, amely helyszínfüggetlen, azaz felhőalapú, skálázható és szükség esetén kiemelkedően magas kapacitásokkal bíró, a filmgyártás során keletkező strukturálatlan adatok kezelését is biztonsággal ellátó hardverkörnyezetet tud szállítani nekik.

„Amikor mérlegeltük a lehetőségeinket, a HPE és a partere, a Qumulo által elért teljesítmény lenyűgözött minket. Most már képesek vagyunk a fényelés alapú modellezéshez mérhető erőforrásigényű vizuális effektekkel dolgozni anélkül, hogy képkockák kimaradásától kéne tartanunk – ez gyorsabbá és hatékonyabbá teszi az egész fejlesztési folyamatot. Nem jelent továbbá problémát a Scanity filmszkenner által generált képek használata sem 4k felbontásban – csak hogy a legkapacitásigényesebb alkalmazási területeket említsem. A rendszer a használatának kezdetétől érezhető előnyöket hozott a csapatunknak és segít a gyártási határidők betartásában is” – húzta alá Hargittai László, az Origo Studios digitális utómunka vezetője.


„Az Origo Studios-szal való együttműködésünk remek példa arra, hogy a HPE hardverkörnyezete és a GreenLake konstrukciónk hogyan segítheti a média- és szórakoztatóipari ügyfeleket a valós idejű üzleti igények kielégítésében. A használatalapú előfizetéses modellünk előnyei a film- és vizuális effektgyártás ciklusossága során jól kidomborodnak, akkor pedig különösen, amikor kiugró kapacitás szükséges. A HPE GreenLake konstrukciójával az Origo Studios könnyedén tud alkalmazkodni a filmipar rapszódikusságához, és a használatalapú pénzügyi elszámolás is kifejezetten előnyös számukra. Emellett a HPE az as-a-Service megoldását több szolgáltatással – tréningekkel, üzemeltetéssel és a platform telepítésével – is kiegészítjük, melyek révén ügyfeleink teljeskörű szolgáltatást élvezhetnek” – tette hozzá Molnár Zoltán, a HPE magyarországi képviseletének technológiai igazgatója.

A HPE filmiparon innen és túl is alkalmazható, mindig a legmodernebb és a mindenkori igényeknek megfelelő kapacitást kínáló, előfizetéses konstrukcióban elérhető hardverkörnyezetéről, a felhőszolgáltatások élményét biztosító GreenLake-ről a HPE blogján még több inspiráló történetet olvashat!