Gyurkity Péter

Bemutatkozott a Galaxy S23

A Samsung új zászlóshajói nagyobb erőt és eltérő külalakot kínálnak a felhasználóknak.

Január közepén már mi is beszámoltunk arról, hogy gyakorlatilag kiszivárgott az új család részletes specifikációja, már ami a hardvert és a szoftveres jellemzőket illeti. Ebből mindhárom új példány kialakításáról képet alkothattunk, most azonban sor került a hivatalos bemutatóra, amelyen az itthoni árakat és a várható megjelenési dátumokat is elárulták.

A hónap vége felé több külsős értesülés bukkant fel a világhálón, amelyek már az egyes típusok eltérő jellemzőit sorolták fel. Ezt követte a sorban a gyártó friss pénzügyi jelentése, amelyben komoly visszaesésről adtak hírt, ez azonban nyilván nem akadályozta meg az új széria bemutatását, amelyet oly sokan vártak.


Az idei csúcssorozat példányai valóban 3 eltérő változatban rajtolnak tehát el, a Galaxy S23, az S23+, valamint az S23 Ultra név alatt. Ezek 6,1 és 6,6, illetve 6,8 hüvelykes AMOLED-kijelzővel futnak be, érdekes módon pedig a dizájn még a családon belül is eltérő lesz, hiszen a legnagyobb példány már szögletes külalakot kapott, amivel picit kilóg a sorból. A teljesítményt természetesen a Snapdragon 8 Gen 2 biztosítja, ehhez 8 vagy 12 GB memória, valamint egy 128, 256, illetve 512 GB-os tároló csatlakozik, ezen a téren tehát nem ér nagy meglepetés minket. A legnagyobb változás a házon belül fejlesztett Exynos-vonal elhagyása, ezzel minden régióban a Qualcomm chipjére, annak erejére támaszkodhatunk.

A hátoldali kameramodul már függőleges kialakításban áll rendelkezésünkre, az itt megtalálható érzékelők között 50, 12 és 10 megapixeles példányok kapnak helyet, az ultra-nagylátószögű és a telefotó funkciókkal. Az S23 Ultra azonban egy 200 megapixeles főkamerával érkezik, amelyhez 3 másik példány társul, egy 12 megapixeles előlapi kamera kíséretében. Maga a kamera kevésbé emelkedik ki a hátlapból, ami szintén előnyként említhető, a listán azonban az IP68-minősítés, valamint gyorsabb vezetéknélküli töltés is helyet kapott. Az akkumulátor mérete itt 5000 mAh-s, ennek mérete azonban nem egységes, a két szerényebb típuson kénytelenek vagyunk beérni egy 3900 és egy 4700 mAh-s komponenssel. A gyártó emellett kiemeli, hogy a burkolat már 20-80 százalék közötti mértékben újrahasznosított műanyagból, illetve üvegből készül, attól függően, hogy pontosan melyik réteget vesszük közelebbről szemügyre.


A szoftveres oldalon nyilván már az Android 13 fut, ehhez a cég kezelőfelülete társul, amely a One UI 5.1 nevet kapta meg. A telefonok ezúttal is több eltérő színben (fehér, fekete, zöld, lila) jelennek meg, február közepén. A hazai árak 410 és 790 ezer forint között mozognak, nyilván a típustól és a pontos jellemzőktől függően. A legdrágább példány az S23 Ultra 1 TB-os belső meghajtóval felszerelt változata lesz, ez már kifejezetten a fanatikusok játékszereként fut be.

A dél-koreai cég a fenti telefonok mellett a Galaxy Book3-sorozat laptopjait is bemutatta saját rendezvényén, ezek szintén több eltérő változatban futnak be. A teljesítményt a 13. generációs Core-chipek adják, ezekhez 14 vagy 16 hüvelykes kijelző, integrált Intel-, illetve az nVidia által szállított GeForce RTX 4050 vagy 4070 Laptop grafikus vezérlő, 8 és 32 GB közötti memória, méretes tároló, valamint fekete vagy fehér burkolat társul. A legtöbb modell vékony és könnyű megoldásként fut be, a Book 3 Ultra viszont már jóval nagyobb erőt kínál, nyilván magasabb áron.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • yamato41 #4
  Rohadt jó ez a szögletes sarok, lesz minek megtörnie. Hogyan lehet ennyi eszük?
 • Balu777 #3
  3900mA akku. Hát nem vagyok hasra esve. Asus Zenphone9-be érdekes módon sokkal nagyobb fért hasonló tudás mellett, mint az s22. Tanulhattak volna tőle, de mégis maradtak a kis akkunál, mint az almások is. Nyilván így hamarabb is elhasználódik és teljesül a vegyél újat hamarabb, mert már cserére érett az eszköz alig 2-3 év után.
 • Frekvency #2
  :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
 • takysoft #1
  "A teljesítményt természetesen a Snapdragon 8 Gen 2 biztosítja"

  Ez itt Európában messze nem olyan természetes. Nagyon rég kaptunk már snapdragonos flagshipet a Samsungtól. Nagy pozitívum :)