Gyurkity Péter

Kérdéses az Exynos-chipek jövője

A Qualcomm közelebb húzza magához a Samsungot, így felmerül a saját chipcsalád elhagyása.

Nem is olyan rég mutatkozott be a nagyközönség előtt a Snapdragon 8 Gen 2, amely a csúcskategóriás okostelefonokban és táblákban talál majd gazdára a közeljövőben. A gyártó most egy újabb partnerrel bővíti az együttműködő cégek körét, ami viszont rögtön további kérdéseket vet fel.

A Qualcomm hivatalos bejelentésében arról olvashatunk, hogy a Snapdragon Pro Series névre keresztelt játékkupát immár a Samsung is támogatja, ami némileg meglepő, hiszen a két cég éppen a hordozható készülékekbe szánt chipek terén számít komoly riválisnak. Egy olyan rendezvényről van szó, amely a mobilos játékok esetében a világ legfontosabb eseményei közé tartozik, többek között olyan nevekkel, mint a Clash of Clans, a Clash Royale, a PUBG Mobile, az Asphalt 9, a Brawl Stars, a League of Legends: Wild Rift, a Garena Free Fire, a Mobile Legends, valamint a New State Mobile. A részvétel azonban megköveteli a Qualcomm chipjeinek használatát, vagyis jelen esetben csak azon Samsung-telefonok kerülne be a támogatott készülékek körébe, amelyek ilyen chipre támaszkodnak.

A Samsung a maga részéről játékosok milliárdjainak könnyű elérését emeli ki a legfontosabb előrelépésként, de legalább ennyire jelentős fejlemény a partnerrel való együttműködés és kapcsolat elmélyítése. Ennek kapcsán viszont rögtön felmerül, hogy miként alakul a hamarosan bemutatkozó Galaxy S23, annak specifikációja, nagyon úgy tűnik ugyanis, hogy ezen csúcskategóriás telefonoknál már elhagyják a házon belül fejlesztett Exynos-chipek alkalmazását. Ez egyben azt is jelenti, hogy az AMD-vel folytatott együttműködés nem hozta meg a korábban várt eredményeket, így most a másik cég felé orientálódnak.

A felhasználók részéről szintén felmerült az Exynos-család elhagyása, az ez iránti igény, hamarosan kiderül, hogy ez mennyiben valósul meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!