SG.hu

Spórolj legálisan a szoftvereken!

Vásároltál már valaha szoftvert? Ha igen, akkor az valószínűleg a számítógéped operációs rendszere volt. Esetleg irodai programokat is vettél már? Akkor biztosan a Te fejedben is az a kép él, hogy a szoftvervásárlás bizony drága mulatság. Van egy jó hírünk – nem feltétlenül kell, hogy így legyen!

Tényleg drágák a szoftverek?

Itthon a többség máig úgy gondolja, hogy a hazai fizetésekhez viszonyítva egy-egy hivatalos szoftverlicensz szinte megfizethetetlenül drága, ezért sokan inkább igyekeznek megúszni ezt a különböző (nem mindig törvényes!) kiskapukon keresztül elkerülhető kiadást. Lehet, hogy ezek a módszerek régebben működtek, de nagyjából egy évtizede annyira megváltozott a világ, hogy többé már nem érdemes ezeket a praktikákat követned, mert nagyon komoly biztonsági problémát jelenthet adataidra, online személyiségedre, számítógépedre és pénztárcádra nézve is egy ilyen kaland.

Szerencsére ezzel párhuzamosan sokat javult a helyzet a szoftverek vételára tekintetében is, ezért itt az ideje véget vetni annak a hiedelemnek, hogy a szoftverek megfizethetetlenül drágák. Ezzel együtt előfordul persze, hogy egyes speciális programok még mindig csak borsos áron érhetők csak el.

Mennyibe is kerülnek mostanában a számítógépes programok?

Szerencsére az olyan általánosabb felhasználású szoftverek mint a Microsoft Windows vagy Office örökáras licenszei tulajdonképpen nem is olyan drágák. Legalábbis hosszabb távon mindenképpen jobban jössz ki velük, mint a manapság egyre divatosabb előfizetéses modellel. A titok, hogy csak egyszer kell megvásárolnod őket, míg az előfizetési díjat pedig folyamatosan fizethetnéd, így a végén jóval magasabb kiadás jelentkezik.

Ha egy kedvező árakkal működő, ugyanakkor megbízható kereskedőtől tudsz vásárolni, akkor igazából olcsón is megúszhatod a szoftvervásárlást. A jogtisztaságot mindig érdemes szem előtt tartanod, az első szempont mindig a legyen! Garantáltan megbízható és népszerű helynek számít a Szoftverpremium.hu webáruháza, ahol ajánlott körülnézned, hátha éppen fut valamilyen akció.


Különösen érdemes szemügyre venned a Microsoft csomagajánlatokat, ahol a Windows és Office rendszereket egybecsomagolva veheted meg, még kedvezőbb áron, így szinte egy közepes ruhavásárlás költségéből hosszú évekre letudhatod számítógéped legfontosabb programjaink jogtiszta beszerzését.