SG.hu

Emberi találékonyság, technológiai innováció

AdvertisementAz Accenture közel 70 éves krónikája minden tekintetben sikertörténet, kezdve az IT új világának úttörő szerepétől a mai FORTUNE GLOBAL 500 iparági vezető pozícióig. Honnan indultak, mit érdemes róluk tudni? Ennek jártunk utána.

1989, Dublin. Ekkor vált ki az Andersen Consulting az Arthur Andersenből, amely a legnagyobb tanácsadó cég volt akkoriban. Az Accenture jelenleg is vezető szerepet tölt be az üzleti- és stratégiai tanácsadás területén, illetve szakértői digitális- és technológiai megoldásokat nyújt partnereinek. A hazai jelenlétre nem kellett sokat várni, az alapítás után a cég 1992-ben Magyarországon is megjelent. 30 évvel ezelőtt még egy kis irodában, néhány emberrel, de annál nagyobb lendülettel kezdődött el a munka. Idővel az egy kis irodából kettő lett, a Duna mindkét oldalán a legmodernebb környezetet biztosítják tanácsadóiknak, mérnökeiknek és fejlesztőiknek több mint 600 szakemberük dolgozik számos hazai és nemzetközi innovatív projekten.

Az Accenture szakemberei a fejlődés jegyében újragondolnak, újra feltalálnak, újradefiniálnak mindent, amit lehetséges. Ennek a piacformáló szemléletnek köszönhetően a cég hosszú távú eredményei nemcsak a szegmensen belül, de az élet számos területén is pozitív változást hoznak. Nem hiába, hiszen az Accenture mottója: “Let there be change”


A változás része az élet körforgásának, amit akár egyszerűen elfogadhatunk, de lehet kreatívan alkalmazkodni is hozzá és magasabb szintre emelni. A technológia tökéletes eszköz, ami áthidal, megoldást nyújt és új igényeket teremt. A változás magától is jöhet, de mi magunk is előidézhetjük. A modernkori technológiai forradalom egyik leghíresebb alakja Steve Jobs - az Apple termékek piacra dobásával korábban nem létező igényeket hívott életre, ezzel új felhasználói szokásokat teremtve. Az alapító egy elhíresült mondata szerint: “Aki elég őrült ahhoz, hogy elhiggye, meg tudja változtatni a világot, az meg is teszi.” Az Accenture az őrültség tényezőjét kreativitásra és innovációra cserélte, az emberi találékonyság és a technológia határainak feszegetésével világszerte olyan megoldásokat hoznak el, amelyekről a piac eddig álmodni se mert.

A közös értékek közös projekteket eredményeznek, az Accenture így lehetett részese az iPhone operációs rendszer fejlesztésének, az iOS 13-nak. Az együttműködés azóta is tart, és több iOS üzleti megoldáson dolgoznak.


Az Accenture szakértői gárdája a stratégiai és technológiai tanácsadástól kezdve, az AI-on, az IIoT-n keresztül és a robotikán át az outsourcing-ig mindennel foglalkozik. Innovatív dolgokat alkotnak, hisz az ABC minden betűjéhez tudnak társítani technológiai szakértelmet, szakembert és specializált tudást is. Mi sem igazolja jobban a szakmai elismerésüket, mint hogy olyan cégeket tudhatnak a partnereik között a már említett Apple mellett, mint az SAP, Microsoft, Amazon, Google, Oracle, Salesforce, Siemens, PTC, ServiceNow, Adobe és még sorolhatnánk.

Az Accenture a technológia és az emberi leleményesség révén akár a mi mindennapjainkba is meghatározó, kreatív és innovatív változásokat hoz el. Nem kisebb célt tűztek ki maguk elé, mint azt, hogy újfajta gondolkodás és szemléletmód segítségével, új világot alkossanak, ahol a technológia segítségével történelmi mérföldköveket léphetnek át.

A vállalat olyan fejlesztésekben is szerepet vállal, amelyek széles szakmai körökben többnyire elérhetetlenek, és egy hozzáértő szakember számára igazi álommunkának számítanak. Jó hír viszont, az Accenture szervezete folyamatosan megújul és fejlődik. Örömmel fogadnak minden olyan jelentkezőt, akik számára fontos a változás, hisznek annak erejében, és nyitottak új technológiák megismerésére, melyek közelebb hozzák az élhető és fenntartható jövőt. Amennyiben felfedeznéd, milyen szakmai kihívások várnak rád a holnap világában, csatlakozz te is a csapatukhoz!