Gyurkity Péter

Alakulóban a Samsung új hajlítható sorozata

Ez már a meglévő Galaxy Z Flip és Z Fold típusokat váltaná fel, duplán hajlítható kivitelben.

A Samsung kapcsán alig néhány nappal ezelőtt számoltunk be arról, hogy saját hivatalos eseményükön egyszerre 5 megoldást mutattak be a nagyközönség előtt, ezek között pedig két friss hajlítható okostelefon is helyet kapott. Most egy újabb kiszivárogtatás révén kukkanthatunk be a jövőre vonatkozó tervekbe, amelyekben egy vadonatúj generáció is szerepel.

A napokban egy jól ismert külsős forrás tette közzé újabb rövid Twitter-bejegyzését, amelyben további érdekes, hajlítható OLED-kijelzőket láthatunk. Egészen pontosan három eltérő megoldás jelenik meg a felvételen, ez arra utal, hogy a dél-koreai gyártó már komoly erőkkel dolgozik a következő generációs fejlesztéseken, amelyek között duplán hajlítható változatok is felbukkanhatnak. Erre korábban már láthattunk példát, mind a Samsung, mind pedig az LG részéről, viszont a korai prototípusok a legtöbbször nem jutottak el a végleges termék fázisáig. Most egyszerre három példányt villantottak fel, legalábbis a rövid videóban, amely az említett forrás révén jutott el a nagyközönséghez.

A három megoldás egyike duplán hajlítható, mégpedig befelé. A második már egy csúsztatható OLED-panel, míg a harmadik változat leginkább játékkonzolra hasonlít, legalábbis a videóban megjelenő kivitel alapján. A Samsung Display magyarázata, amely a videó alján jelenik meg, következő generációs, valóban lenyűgöző termékeket említ, amelyek között egy S-alakban meghajlítható kijelző, az összecsukható laptopok, illetve a mindkét oldalról széthúzható megoldások is helyet kaptak. Azt azonban nem tudni, hogy a fenti videót mikor rögzítették, mint ahogy az sem derül ki, hogy mikor szeretnének ilyen termékeket piacra dobni.

Ez utóbbi lépésre nyilván még várnunk kell, mindenképpen érdekes azonban látni a házon belüli törekvéseket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • csikoskecske #1
    Szerintem ez az összehajtható telefon koncepció bukásra van ítélve. Annak jó, hogy megmutassák a gyártók hogy már ilyet is lehet, de így ennyi.