Gyurkity Péter

Kiugró számokat produkál az Apple M2

Nem túlozta el a cég az előrelépés mértékét, az első mérésekben nagyon szép számokat látunk.

Nemrég mi is beszámoltunk arról, hogy az Apple hivatalosan is lerántotta a leplet az M2 névre keresztelt chipről, amely ennek megfelelően az új vonal második generációját képviseli. Most befutottak az első mérések eredményei, amelyek visszaigazolják a rendezvény alatt elhangzott ígéreteket.

A napokban egy rövid Twitter-bejegyzésben sorolták fel nekünk a Geekbench adatbázisában felbukkant friss méréseket, azok főbb számait, amelyek már az új jövevényre vonatkoznak. Eszerint az M2 valóban komoly előrelépést kínál a közvetlen elődhöz képest, a 13 hüvelykes MacBook Pro idei modelljének első részletes mérése ugyanis azt mutatja, hogy a friss chip az egyszálas üzemmódban nagyjából 1900 pontot ér el, miközben a többszálas módban ez már 8928 pont. Az M1 típushoz képest ez sorrendben 11,5 és 17 százalékos javulást jelent, vagyis az Apple nem tett túlzó kijelentéseket saját rendezvényén, a fejlesztés valóban ilyen mértékben gyorsul az eredeti változathoz képest.

Érdekesség, hogy a grafikus vezérlő terén még az ígértnél is nagyobb különbséget látunk, amíg ugyanis a cég illetékesei ezen a területen 35 százalékos különbséget vetítettek előre, a most felbukkant mérés már 42,5 százalékos eltérést mutat. Ez úgy jön ki, hogy a Metal Geekbench névre keresztelt teszt alatt 30,627 pontot ért el az új tízmagos chip, miközben az eredeti M1 annak idején 21500 pontot mutathatott fel ugyanezen mérés alatt. Mindenképpen jól fest tehát az idei fejlesztés, bár a felhasználók majd csak a mindennapokban, a tulajdonképpeni alkalmazás során dönthetik majd igazán el, hogy mindez mennyiben mutatkozik meg.

Ahogy azt korábban írtuk, a megjelenés több modell esetében júliusban esedékes, az árak bőven 1000 dollár felett lesznek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!