Gyurkity Péter

5 éves rekordot döntött meg a Samsung

Az okostelefonok területén fél évtizede nem látott szintre jöttek vissza.

A Samsung és az Apple kapcsán nemrég írtunk arról, hogy mindkét cég a töltők elhagyása miatt kénytelen fizetni, legalábbis Brazíliában, a piaci eredmények pedig azt mutatták, hogy az iPhone 13 nyert az első negyedévben. Most a dél-koreai cég vállalat eredményéről jött adat, eszerint 5 éves rekordot döntöttek meg, egy korábban gyengeségnek vélt jellemző révén.

Szokás szerint ismét a Counterpoint Research tette közzé havi összefoglalóját, amelyben igencsak érdekes számokat látunk. Annak ellenére ugyanis, hogy a teljes okostelefonos piac a tavalyi év hasonló időszakához (áprilishoz) képest 8 százalékkal esett vissza, a Samsung 9 százalékkal növelni tudta eladásait, amivel azt érték el, hogy a teljes szegmens 24 százalékát birtokolták. Ilyen magas arányt 5 éve nem láttunk, ezzel a cég bebiztosította vezető helyét, bár ahhoz sem fér kétség, hogy az iPhone 14 őszi megjelenése alaposan korlátozza majd mozgásterüket. Egyelőre azonban nagyon jól állnak, mind a Galaxy S22-széria, mind pedig az Galaxy A-család kitűnően szerepel, meglátjuk, meddig tart majd ki ez a lendület.

Külön érdekesség, hogy a javulásban komoly szerepet játszott a viszonylag kicsiny kínai jelenlét, amit eddig többnyire gyengeségként értékeltek. Tekintettel azonban arra, hogy az újabb ottani lezárások miatt a riválisok komolyabb mértékben estek vissza (ez mind a gyártás, mind pedig a vásárlói kereslet terén megmutatkozott), a Samsungot viszont ez kevésbé érintette, most kifejezetten jól jött számukra a gyenge helyi pozíció. A globális rangsorban amúgy ismét az Apple végzett a második helyen, mégpedig 15 százalékkal, míg a harmadik helyen a Xiaomi látható, amelyet a dél-korai óriás Indiában és Latin-Amerikában is vissza tudott szorítani.

Az Apple hagyományosan az utolsó negyedévben szerepel jobban, ez várhatóan idén is így lesz, a területet folyamatosan figyelemmel kísérjük majd.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!