Gyurkity Péter

Csúszhat az iPhone 14 megjelenése

A kínai korlátozások vannak a háttérben, eközben az Apple is kevesebb eladott telefonnal számol.

Az iPhone-család jelenlegi generációja igencsak jó rajtot vett, mi több, nemrég arról számolhattunk be, hogy az iPhone 13 nyerte az első negyedévet, amely hagyományosan gyengébb adatokat mutat. A soron következő generáció viszont némi csúszást szenvedhet, mivel a kínai korlátozások komoly akadályt jelentettek.

A napokban egyszerre több értesülés is napvilágot látott az iPhone 14 várható bejelentésével és piaci megjelenésével kapcsolatban. Távol-keleti források állítása szerint a sorozatgyártás még nem indult el, a beszállítókkal folytatott tárgyalások viszont arra irányulnak, hogy behozzák a korábbi lemaradást, a Sanghajt (és egyéb városokat) érintő korlátozások fokozatos feloldása ugyanis ezt végre lehetővé teszi számukra. Nagyon úgy tűnik, hogy a tavalyi chipre épülő iPhone 14 Max lesz a fő áldozat, az Apple ugyanis másik két változatra, vagyis az iPhone 14 és a 14 Pro típusokra helyezi a hangsúlyt, ezek gyártását helyezné előtérbe, míg a szerényebb kialakítással érkező Max picit később rajtolna el.

Természetesen még túl korai lenne mérget venni ezen beszámolókra, viszont a témában a számos alkalommal megbízhatónak bizonyult Ming-Chi Kuo is megszólalt, hasonló kijelentéseket téve a várhatóan szeptemberben bemutatkozó friss sorozatról. A Bloomberg eközben arról ír, hogy az idei évre vonatkozóan maga az Apple is kevesebb eladott telefonnal számol, a konzervatívabbra szabott előrejelzésben ugyanis nagyjából 20 millióval csökkentik a korábban előrevetített éves számot, vagyis a teljes évben durván 220 millió példányt szerelnének össze, amivel a tavaly eredmény szintjén maradnának. A lépés szintén összefüggésbe hozható a kínai korlátozásokkal, viszont a teljes ágazat gondokkal küszködik, vagyis ezen a téren nincsenek egyedül.

Az értékesítések csak ebben a negyedévben 4-8 milliárd dollárral lehetnek alacsonyabbak, meglátjuk, ezt mennyiben tudják elkerülni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!