Gyurkity Péter

Jóváhagyás nélkül drágulhatnak az App Store-előfizetések

Az Apple módosította gyakorlatát, bizonyos korlátokon belül már nem kell felhasználói jóváhagyás.

Az Apple kapcsán az elmúlt hónapokban nemcsak a jó üzleti eredményekről, valamint az iPhone terjeszkedéséről írtunk, de arról is, hogy egyre valószínűbb a cég saját töltőjének betiltása. Most a szoftveres oldalon is újabb fejleményekről számolhatunk be, a jövőben ugyanis már nem minden esetben lesz szükség felhasználói jóváhagyásra az előfizetések drágulásánál.

A cég fejlesztői oldalán közzétett bejelentés szerint módosítanak a meglévő gyakorlaton, így amennyiben az App Store tárházában módosulnak a meglévő előfizetéseink árai, ezek nem minden esetben kérik ki beleegyezésünket az időtartam megtartásához, illetve annak meghosszabbításához. Eddig minden alkalommal szükség volt jóváhagyásunkra, vagyis amennyiben a külsős fejlesztő megemelte árait, erről mindig kikérték véleményünket, és lehetőségünk volt lemondani az adott előfizetést, amennyiben az új árat túl magasnak találtuk. A jövőben viszont bizonyos korlátokon belül már nem kapunk ilyen automatikus üzenetet, ehelyett pusztán értesítenek minket az áremelkedésről.

A közleményben közzétett részletek alapján az egy évre szóló előfizetéseknél akkor marad el az automatikus jóváhagyási kérelem, amennyiben az emelkedés mértéke 50 dollár vagy 50% alatt marad, míg a rövidebb időszakoknál, a gyakrabban megújuló előfizetéseknél ez a limit 5 dollár vagy 50 százalék lesz. Ezen korlátokon felül marad a meglévő gyakorlat, viszont egyéb esetekben pusztán egy rövid értesítőt kapunk, ami az Apple szerint kényelmesebb és kézenfekvőbb megoldás. A cég eközben a jelek szerint erősen gondolkodik a Lightning-csatlakozók elhagyásán, a jól értesült forrásként ismert Ming-Chi Kuo állítása szerint ugyanis jóval több, az USB-C típust alkalmazó kiegészítőn dolgoznak.

Azt még nem tudjuk, hogy mikor kerülne sor ez utóbbi váltásra, ez 2023 második felétől lehet esélyes.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!