Gyurkity Péter

A Samsung vezet az 5G-telefonoknál

A cég megoldásai voltak a legnépszerűbbek, míg az Android kétharmados előnyt élvez.

Az 5G-okostelefonok területe gyors ütemben bővül, nemrég arról számolhattunk be, hogy a tágabb szegmensen belül már vezetnek ezek a megoldások. Most egy friss felmérésben láthatjuk, hogy pontosan mely típusok voltak a legnépszerűbbek, ebből pedig a Samsung egyértelmű fölénye rajzolódik ki.

A Counterpoint Research tette közzé a napokban a februári eladásokon alapuló friss anyagát, amelyben a Galaxy-okostelefonok vezetik a rangsort. A cég kiemeli, hogy a két nagy mobilos operációs rendszer versenyében továbbra is az Android áll nyerésre, február folyamán ugyanis az 5G-kategóriában is ezen szoftver volt felelős az értékesítések kétharmadáért, míg az Apple megoldásai kénytelenek voltak megelégedni 33 százalékkal. Utóbbiak terén egyébként már komoly az ötödik generációs megoldások fölénye, ez nyilván annak köszönhető, hogy az iPhone 12- és iPhone 13-család tagjai kiszorították a régebbi típusokat, az Android szegmensében azonban még bőven van tér a további növekedésre.

Az androidos 5G-telefonoknál februárban a Galaxy A52s volt a legnépszerűbb, amely különösen Nyugat-Európában szerepelt jól, az első tízben pedig fél éve folyamatosan jelen van, mivel a szeptemberi debütálást követően rögtön kiemelkedő számokat produkált. A második a Galaxy S22 Ultra lett, amely ugyan csak a hónap harmadik hetében vált elérhetővé, mégis nagyon jó számokat mutathatott fel, míg a harmadik helyre a Galaxy S21 FE futott be, amely egy hónappal korábban, januárban rajtolt el. Ezt a Galaxy A32 követi a sorban, az első rivális megoldás pedig az Oppo Reno 7, amely a kínai eladások révén az ötödik helyre volt jó. Ezt a Honor 60, a Vivo S12, a Xiaomi Redmi K40, valamint a Honor X30 követi, az első tízet azonban a Galaxy A22 zárja, ismét felvillantva a Samsung erős pozícióját.

Az Oppo elsősorban Kínára fókuszál, míg a Samsung a fejlett piacokat veszi célkeresztbe, számos eltérő megoldásával, ahogy azt a dél-koreai gyártó esetében megszokhattuk.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!