Berta Sándor

Együttműködik a SkyDrive és a Suzuki

A japán konszern hosszú távon a repülő autókra építene.

A Suzuki Motor Corporation a városi légi járművek területén akar megjelenni és ezért együttműködik a SkyDrive nevű légi közlekedési startuppal. A két fél közösen akarja gyártani a SkyDrive által kifejlesztett, két üléssel felszerelt eVTOL (electric Vertical Take-Off and Landing aircraft) repülőgépet.

A Suzuki és a SkyDrive emellett kooperálni szeretne az üzleti és a technológiai területen, többek között a kutatásban és a fejlesztésben, a gyártási és sorozatgyártási rendszerek tervezésében, valamint a tengerentúli piacok meghódításában. Az elsődleges célpiac India, míg a célkitűzés a szén-dioxid-semleges mobilitás megteremtésének a támogatása.

A Suzuki számára a partnerség azt jelenti, hogy a működése során egy negyedik területre is támaszkodna, hiszen a japán óriáscég jelenleg autókat, motorkerékpárokat és csónakokhoz használható motorokat gyárt. A SkyDrive vezetőivel kialakított kooperációnak köszönhetően a repülő autók is felkerülhetnek a termékpalettára.

A 2018-ban alapított startup székhelye Tokióban van és már az idei Consumer Electronics Show (CES) keretében bemutatta az SD-03 típusú eVTOL repülőgépét, amelyben azonban csak egy ülés volt és amelyet a Toyotával együttműködve fejlesztett ki. A két üléssel rendelkező, SD-05 jelölésű eVTOL fejlesztése jelenleg is zajlik és légitaxi lesz. A légi jármű 2025-ben repülhet majd az Oszakai Világkiállításon.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!