Berta Sándor

Böngésző készült az Apple Watch okosórákhoz

A készülékek tulajdonosainak eddig le kellett mondaniuk egy ilyen programról.

Talán furcsának vagy érthetetlennek tűnhet, hogy hogyan hiányolhatta bárki mostanáig az okosórákról a teljes értékű böngészőket, azonban mégis ez a helyzet. Abba nem érdemes belemenni, hogy az eszközök kis méretű képernyőin mennyire jól használható és olvasható a web tartalma, mindenesetre van kereslet az ilyen alkalmazásokra. Ezért is fejlesztette ki Arno Appenzeller a µBrowser nevű szoftvert, amely 0,99 dollárért vásárolható meg az Apple App Store rendszerében és amelynek a segítségével bárki tetszőleges honlapokat nyithat meg az Apple Watch okosóráján és akár URL-eket is beírhat vagy a világhálón kereshet.

Az új program segítségével az Apple Watch-tulajdonosok még inkább függetlenedhetnek az iPhone készülékektől. Érdekesség, hogy az okosórák rendelkeznek egy saját webes böngészővel, amely többek között lehetővé teszi a hivatkozások beszúrását egy e-mailbe, majd azok megnyitását, de az interneten való szörfölést már nem. Pont ez utóbbiban segíthet a µBrowser, amellyel akár a könyvjelzők is megnyithatók.

Az alkalmazásnak van még néhány hiányossága, például hiányzik a Vissza gomb (nyíl), nincs JavaScript-támogatás és a nívósabb portálok is csak korlátozottan nyithatók meg. Ennek ellenére a szoftver megjelenésével az Apple Watch önállóbbá válhat és csak idő kérdése, hogy mikor lesz képes helyettesíteni egy okostelefont. A 9to5Mac által végzett próba szerint a böngésző egy Apple Watch 7 okosórán gyorsan és megbízhatóan működött, s csupán néhány oldal betöltése jelentett problémát a számára.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)