Berta Sándor

IT-óriások versenyeznek a Pentagon felhőpro­jektjéért

Az IT-óriások a JEDI program után ismét összecsapnak egymással.

Az amerikai védelmi minisztérium júliusban közölte, hogy a Joint Enterprise Defense Infrastructure (JEDI) nevű pályázattal kapcsolatos megbízást visszavonta és a programot később újra kiírják, de Joint Warfighter Cloud Capability RFP (JWCC) néven. Most a CNBC azt taglalta, hogy a Pentagon új felhő-projekteket írt ki, amelyeken többek között az Amazon, a Google, a Microsoft és az Oracle fog harcolni a több milliárd dolláros szerződésekért.

Az amerikai kormány úgy becsüli, hogy két IDIQ-szerződést az Amazon és a Microsoft kap majd meg. Hasonló álláspontot képviselt a General Services Association (GSA) nevű amerikai hivatal is. Az IDIQ-k általában olyan megbízások, amelyeknek nem ismert az összegük, de időtartamukban korlátozottak. A CNBC viszont úgy vélte, hogy van néhány kisebb program, amelyeket akár a Google vagy az Oracle is elnyerhet.

Az új projektek, köztük a JWCC is abban fognak különbözni a JEDI-től, hogy azokon több szolgáltató is részt vehet egyszerre. A pályázati kiírások egyelőre nem ismertek, de úgy tűnik, hogy az amerikai kabinet azt tervezi, hogy a programot több alprojektre osztja fel. A JWCC-n az Oracle mellett a Google is indulni akar, de az utóbbi erről előzetesen egyeztetést kezdeményezett a munkatársaival.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!