Gyurkity Péter

Ritkítja a biztonsági frissítéseket a Samsung

Az egyik legnépszerűbb sorozat régebbi tagjai ritkábban kapnak majd frissítéseket.

Az okostelefonok biztonsági frissítései, a gyártók által alkalmazott frissítési ciklusok visszatérő témának számítanak, nemrég például arról olvashattunk, hogy az EU-n belül már 7 éven át garantálnák ezen frissítések elérhetővé tételét. Jelen pillanatban több nagyobb gyártó is a korábbinál hosszabb ideig biztosít szoftveres frissítéseket, viszont a jelek szerint ez nem feltétlenül jelenti a gyakoriság megőrzését.

Miközben a telefongyártók rekordokat döntenek, egy külsős forrás beszámolója szerint a Samsung egyes telefonok esetében ritkítja a frissítések közzétételét, vagyis a ciklus korábban jelzett kitolását, annak meghosszabbítását tulajdonképpen ezzel a lépéssel kompenzálják. A hírben a Galaxy A20s, a Galaxy A30s, a Galaxy A50s és a Galaxy A70s típust sorolják fel példaként, ami azért fontos részlet, mert ezen telefonokat a dél-koreai gyártó eredetileg 2019 második felében dobta piacra, vagyis gyorsan közeledünk a frissítési életciklus végéhez. Amíg azonban eddig ezen készülékek negyedévente kaptak valamilyen szoftveres frissítést, innentől kezdve már csak évente két alkalommal számíthatunk erre, vagyis a fenti telefonok újabb Android-verziót már biztosan nem kapnak meg.

Ehelyett mindössze két további biztonsági jellegű frissítéshez jutnak majd az említett típusok tulajdonosai, ami nyilván kellemetlen meglepetést jelent számunkra. A Samsung hivatalos támogatói oldalán jelen pillanatban a novemberi frissítés fontosabb részleteit vehetjük szemügyre, ez számít a legújabb példánynak, az update terjesztése pedig jelenleg is zajlik, hiszen ez nem mindenhol egyszerre történik meg. Ahogy említettük, a fenti típusok esetében alig 1 év van hátra, ezt követően már nem számíthatunk további újításokra vagy biztonsági foltozásokra, ami nyilván a felhasználók jelentős részét a váltásra készteti majd, vagyis egyre többen hagyják majd el a 2019-es sorozat tagjait.

Azt még nem tudjuk, hogy az egyéb sorozatok esetében készülnek-e hasonló lépésre, a téma azonban minden bizonnyal továbbra is kiemelt figyelmet kap majd a sajtóban.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!