Berta Sándor

Világszerte növekedni akar a Reddit

A cég gyakorlatilag a nagyok melletti "surranópályán" egyre jelentősebb pozícióba kerül a közösségi piacon.

A Redditet naponta 52 millióan használják rendszeresen, saját kriptovaluta kiadását tervezik és nemrég megvásárolta a Dubsmash nevű TikTok-konkurenst. Már ebből látni lehet, hogy a platform egyre több területen akar megjelenni, és ez most megerősítést is nyert. Steve Huffman vezérigazgató és társalapító bejelentette, hogy világszerte növekedni akarnak és elő lépésként irodát nyitnak Európában. Az igazi kérdés ugyanakkor az, hogy világszerte gyorsabban tudunk-e növekedni" - jelentette ki Steve Huffman társalapító.

A vállalat nem annyira ismert, mint a Facebook vagy a Twitter, de így is a 20 leglátogatottabb honlap között van a világon. A Huffman, Alexis Ohanian és Aaron Swartz által 2005-ben alapított társaság jelenleg az Amerikai Egyesült Államokban, Nagy-Britanniában, Kanadában és Ausztráliában van jelen, s a saját adatai alapján több mint 100 000 alfórumban (subreddit) több mint 50 millió aktív felhasználóval rendelkezik.


Mindennek ellenére a helyi közösség mérete csalóka. Bár a felhasználói létszám a Facebookéhoz képest nagyon kicsinek tűnhet, de ők a saját imázsukkal váltak felnőtté és továbbra is ezen az úton akarnak haladni. Steve Huffman menedzser szerint azt tapasztalták, hogy az emberek akkor keresik fel az oldalaikat, ha máshová nem mehetnek, ilyenek például a szexualitásukat szégyenlők vagy akik nem mernek a problémáikkal a társukhoz vagy a családtagjaikhoz fordulni. Ő például alkoholista volt és a közösség segítségével tudott ettől a függőségtől megszabadulni. Huffman úgy fogalmazott, hogy ha akkorák lennének, mint most a Facebook, akkor a világ egy jobb hely lenne.

"Sokáig úgy gondoltuk, hogy az alfórumainkban mindent el kell fogadnunk. Azt akartuk, hogy a Reddit egy olyan hely legyen, amelyet az emberek és nem szerkesztők működtetnek. Az első néhány évben nem voltak kérdéses tartalmak, de utána felfedeztünk olyan csoportokat, amelyekkel minden értelmes ember problémásnak tartott volna. Eleinte azonban nem voltak irányelveink. Azokat 2015 után szisztematikusan kidolgoztuk, frissítettük és betartottuk, és tucatnyi alkalommal módosítottuk. Ez egy soha véget nem érő munka, de azt gondolom, komoly előrelépéseket értünk el."

"Az álhíreknek nevezett dolgok néha csak eltérő vélemények. Nagyon sok időt töltöttünk azzal, hogy a honlapjainkon zajló viták tisztességesek legyenek. Teljes mértékben belátom, hogy néha olyan döntéseket kell hoznunk, amelyekkel valamit megtiltunk vagy nem tiltunk meg és ezek a döntések nem népszerűek. Ez nem a munkám legjobb, de minden bizonnyal az egyik legfontosabb része" - szögezte le Huffman.

A Reddit első embere aggodalmát fejezte ki a TikTok miatt, mert az amerikai tinédzserek és gyerekek elküldik az arcképüket Kínába, rögzítik a hangjukat és a tartózkodási helyüket. Bár lehet és kell is a nagy technológiai óriásokat bírálni, de azok számos korlátozást és szabályt alkalmaznak, amelyeket a TikTok nem. Ez hosszú távon komoly problémákhoz vezethet. Most mindenki a Facebookról beszél, de szerinte a TikToktól jobban kellene félni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Kissssss0 #2
    Aaron Swartz, szegénynek még a nevét is kitörölték az alapítók közül.
  • kvp #1
    A reddit jelenleg ugyanolyan baloldali es/vagy globalista odal mint a twitter. Novekedhetnek, de csak akkor tudnak ha egyre tobb baloldali es globalista embert talalnak a nyugati vilagban. Mindenki mast ugyanis kizartak vagy eluldoztek az oldalaikrol. Na most az, hogy a balolali es globalista emberek jelentos reszenek nincs erzekelheto merteku elkotheto jovedelme azt is jelenti, hogy a gazdasagi modelljuk nem tul nyereseges.

    A tiktok az egy masik eset. Nem feltetlen a haszonszerzesrol szol, hanem a tarsadalmi bazis epiteserol szol, tehat vesztesegesen is megeri terjeszkedniuk, hogy kesobb ideologiat kepviselhessenek. Ehhez a twitternek es a redditnek nincs eleg kulso tamogatasa. A kinai Kommunista part ugyanis nevevel ellentetben nem kommunista, hanem allamkapitalista (mint ahogy Oroszorszag vagy tobbnyire Magyarorszag is ezt a modellt koveti).