Berta Sándor

Módosítja adatvédelmi törvényeit Nagy-Britannia

A szigetország egyszerűbbé akarja tenni az információk továbbítását más országokba.

Az Európai Bizottság júniusban jelezte, hogy miután London gyakorlatilag teljes mértékben átvette az európai uniós adatvédelmi szabályokat, így a jövőben is megvalósulhat a két fél között a személyes adatok megosztása. A megkötött megállapodás lehetővé teszi az EU számára, hogy ha a szigetországban módosulna a jogi helyzet, akkor megvizsgálja a brit adatvédelmi törvényeket. Amennyiben London eltérne a mostani szinttől, akkor az Európai Unió bármikor felmondhatja az egyezményt vagy módosíthatja azt. A szabályozás 4 évre érvényes és azt utána felülvizsgálják.

Nagy-Britannia azért szeretné most megváltoztatni az adatvédelmi és a magánélet védelmét biztosító jogszabályokat, hogy támogassa az innovációt és a gazdasági növekedést. A módosítások új partneri kapcsolatokat eredményezhetnek és erősíthetik a nemzetközi kereskedelmet olyan országokkal és szervezetekkel, mint az Amerikai Egyesült Államok, Ausztrália, Dél-Korea, Kolumbia, a Dubai Nemzetközi Pénzügyi Központ és Szingapúr.

A brit digitális, kulturális, média- és sportminisztérium kifejtette, hogy az adatok megosztásával párhuzamosan biztosítani akarják a minőségi adatvédelmi szabványok alkalmazását. Fontos ugyanakkor, hogy a tervezett lépéseket elfogadja az Európai Unió, különben a jövőben veszélybe kerülhet vagy akár meg is hiúsulhat a Nagy-Britannia és az EU közötti adatmegosztás.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!