Berta Sándor

A szoftverekre és a nagy teljesítményű számítógépekre fókuszál az Intel

A vállalat két új üzletágat is létrehozott.

Pat Glesinger, az Intel vezetője közölte, hogy a gyártó a jövőben erősebben akar összpontosítani a szervercentrumokban alkalmazható nagy teljesítményű számítógépek és az azokhoz kapcsolódó videotechnológiák, valamint a szoftverek fejlesztésére. A társaság ezért létre is hozta a kapcsolódó két egységét, amelyek neve Accelerated Computing Systems and Graphics Group, illetve Software and Advanced Technology Group lett. Az előbbit Raja Koduri, az Intel grafikus chipstratégiáért felelős eddigi alelnöke, míg az utóbbit Greg Lavender, a VMware egykori műszaki vezetője irányítja majd.

A vállalat a hálózati és beágyazott rendszerekre is kiemelten akar koncentrálni. Ezért kialakította a Network and Edge Groupot, amelyhez a hálózati termékek mellett a dolgok internete (IoT) rendszerek fejlesztése is tartozni fog. Az átszervezések eredményeként az adatközpont termékekhez fognak tartozni a jövőben a Xeon processzorok és az FPGA-k is. A bejelentett intézkedések részét képezik Pat Gelsinger stratégiájának. A menedzser hangsúlyozta, hogy erősebben akarnak fókuszálni az érintett területekre és fel akarják gyorsítani az innovációkat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • VolJin #2
    Az IBM ugyanezt az utat választotta 15 éve.
  • kvp #1
    Ha kiszorulnak a mobil utan a desktop piacrol (es ugy nez ki, hogy a laptopokon at ki fognak), akkor a szerver piacrol is kiesnek, mert a nagyobb eladott darabszam miatt gyorsabban tudnak fejlodni a konkurens ARM rendszerek mint az x86 es elobb-utobb a szerver piacon is lehagyjak az intelt. (foleg ha ar-ertek aranyban jobbak lesznek)