Berta Sándor

5G-modemet fejleszt az Apple

A társaság a Qualcomm eszközeit váltaná ki a saját termékeivel.

Az Apple tavaly augusztusban vásárolta meg az Intel modemrészlegét és most ismertté vált, hogy saját 5G-modemeket készít, mert a jövőben nem akarja a Qualcommtól beszerezni ezeket a készülékeket - minderről a Bloomberg számolt be. A modemek fejlesztését Johny Srouji, az Apple hardvertechnológiákért felelős alelnöke felügyeli. A menedzser egy egyeztetésen megerősítette az óriáscég munkatársainak, hogy valóban saját eszközökön dolgoznak.

Az iPhone 12 készülékekben jelenleg a Qualcomm egyik terméke található meg. A Nemzetközi Kereskedelmi Bizottság (ITC) egyik hivatalos dokumentumából ugyanakkor világosan kiolvasható, hogy a váltásra nem a közeljövőben kerülhet sor, mivel az anyagban a 2020 és 2024 közötti időszakra vonatkozóan még a Qualcomm van feltüntetve modembeszállítóként. Az Apple ugyanakkor ennek ellenére sem ül a babérjain, hanem már összeállított egy csapatot, amelynek a tagjait az Intel egykori modemrészlegének és a Qualcommtól az elmúlt esztendőkben elcsábított szakemberek alkotják. A fejlesztések a társaság San Diegóban, Cupertinóban és Európában lévő létesítményeiben zajlanak.

A Bloomberg rámutatott, hogy jelenleg a Qualcomm teljes bevételének körülbelül 11 százaléka származik az Apple megrendeléseiből, vagyis, ha a váltás megvalósul, akkor a gyártó évente több milliárd dollártól eshet el. Az Apple azonban elszánt, egyrészt a költségeit akarja csökkenteni, másrészt kevésbé akar függeni a beszállítóitól.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!