Berta Sándor

TikTok-konkurenst vásárolt a Reddit

Az üzletnek köszönhetően a közösségi oldal újabb területen jelenhet meg.

A Reddit bejelentette, hogy megvette a Dubsmash nevű startupot, amely jelenleg a TikTok videoszolgáltatás egyik legnagyobb vetélytársának számít és egyúttal egyike a legismertebb német technológiai vállalkozásoknak. A közösségi portál számára mind a cég technológiája, mind annak felhasználói tábora fontos volt. A tranzakciót a blogbejegyzésükben megerősítették Jonas Drüppel, Tim Specht és Suchit Dashm, a Dubsmash vezetői is, a vételár ugyanakkor egyelőre nem ismert.

A vállalatot 2014-ben Berlinben alapították, azonban a székhelye most már New Yorkban van. Az okostelefon alkalmazás elsősorban a vicces, azokon belül is az úgynevezett Lip-Sync (tátogós) felvételek készítését segíti. (Az utóbbiak azért örvendenek rendkívül nagy népszerűségnek, mert viszonylag könnyen létrehozhatók. A Lip-Snyc kifejezés az ajakszinkronizálást, vagyis a száj mozdulatának és a kimondott vagy énekelt hangnak az összehangolását jelenti.)

A Reddit többek között azzal indokolta az üzletet, hogy mind a két platformon olyan tartalmak vannak, amelyekkel máshol nem találkozhatnak az internetezők. A Dubsmash a közösségi médiapiacon nem számít túl jelentős szereplőnek, pedig az egyesült államokbeli afroamerikai tinédzserek körülbelül 25 százaléka jelen van rajta és a látogatói 70 százaléka nő. A felhasználók körülbelül 30 százaléka jelentkezik be naponta a szolgáltatásba azért, hogy felvételeket készítsen és a videolekérdezések száma havonta meghaladja az egymilliárdot.

A Dubsmash a tranzakció lezárultát követően is önálló alkalmazás marad, a tartalomszerkesztő részét viszont közvetlenül integrálni fogják a Reddit rendszerébe is. Az utóbbi 2017 óta teszi lehetővé a tagok számára a közvetlen anyagfeltöltéseket is.

A Redditről májusban kiderült, hogy saját kriptovaluta kiadását tervezi, jelenleg pedig már naponta 52 millióan használják rendszeresen.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!