Berta Sándor

Kilőtt a Reddit népszerűsége

A platform egyre meghatározóbbnak számít a közösségi médiapiacon.

A The Wall Street Journal azt írta, hogy a Redditet naponta 52 millióan használják rendszeresen. Ez jelentős növekedésnek számít, októberhez képest 44 százalékkal emelkedett a napi felhasználók száma. Ez az arány magasabb, mint például a Facebook esetében. A Reddit egyébként először közölt információkat a napi felhasználói aktivitásról és mindezt azért tette, hogy megmutassa a szolgáltatásban rejlő lehetőségeket.

Az tény, hogy a Reddit felhasználói számai még viszonylag alacsonyak főleg a nagy közösségi média portálok hasonló adataihoz képest. Összehasonlításul: a Facebooknak naponta 1,8 milliárd látogatója van, a Snapchatnek 249 millió, míg a Twitternek 187 millió. Azonban ennyire komoly növekedést ezen a területen egyik sem ért el, csak a Reddit. A Twitternél ez az arány 29 százalék volt, a Snapchatnél 18 százalék, míg a Facebooknál 12 százalék volt.

A Reddit korábban csak a havi látogatói számokat közölte. Tavaly októberben 430 millió felhasználó kereste fel az oldalt, amely 2018-hoz képest körülbelül 30 százalékos növekedést jelent. A platform 2018-ban váltott új dizájnra és azóta is rendszeresen új funkciókat integrál a rendszerébe, hogy így szólítson meg újabb embereket. A portál már 2013-ban 181 országban volt elérhető és májusban kiderült, hogy saját kriptovaluta kiadását tervezi.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • zola2000 #5
  Persze, és a legtöbb nyugati is vagy olyan, vagy van pár elvileg teljesen "freespeech" oldal amik meg minden szempontból is toxikusak.

  (Legalább Ázsiában nem jött be annyira az a kultúridegen polkorrektkedés ott vannak saját komolyan oldalak Európával ellentétben)
 • Kissssss0 #4
  csak sajnos közben a reddit kinyírja magát az elaszott subreddit szabályaival, már viccelni se lehet például az akcentuson, isten őrizz ha elsütni merészelsz egy buzi viccet.
 • Cat #3
  A napi látogatószám nagyon nem ugyanaz, mint az oldal összes regisztráltjának száma. Simán 2 nagyságrendnyi különbség van közöttük.
 • zola2000 #2
  Csak 50 millió? Ennyit egy nieche animeillusztrációs oldal is tud
  2014: https://www.pixiv.net/info.php?id=2250&lang=en
  2020:
  https://www.pixiv.net/info.php?id=5745&lang=en
 • Teppik Amon #1
  reddit FTW. a r/hungary subredditen vagyunk elég sokan. (86k)