Gyurkity Péter

Búcsúzik a Galaxy Note-sorozat

Erre számíthatunk az újabb hírek alapján, jövőre azonban még látunk egy utolsó példányt.

Meglehetősen érdekes kiszivárogtatások bukkantak fel az interneten az utóbbi napokban, amelyek kivétel nélkül a Samsung másik csúcskategóriás sorozatával, annak jövőjével kapcsolatosak. Ezekben arról írnak, hogy hamarosan búcsúzhat a Galaxy Note-család, amíg azonban az első hírekben 2021-es távozásról számoltak be, addig a friss beszámolókban ezt már 2022-re vetítik előre.

Ázsiai lapok közölték az újabb információkat, amelyekben már a dél-koreai gyártó egyéb megoldásairól is szót ejtenek. Eszerint a cég már januárban lerántaná a leplet a Galaxy S21 típusról, mivel nem szeretnének tovább várni - erre különösen az iPhone 12 hivatalos bemutatkozása és annak jól látható népszerűsége készteti őket. A forrás állítása szerint azonban a stylus megfelelő érzékeléséhez szükséges, a kijelzőbe épített komponenseket is megrendelték az új telefonokhoz, ami arra utal, hogy az S21 egyes változatai (jó eséllyel a Galaxy S21 Ultra) már a Note-sorozatra jellemző funkciót is támogatná, amivel megkezdődhetne a másik család fokozatos kivezetése, annak végleges kukázása.

Erre a jövő évben még nem kerülne sor, hiszen a Galaxy Note 21 júniusban mutatkozna be a nagyközönség előtt, ezt azonban már összekötnék a Galaxy Z Fold 3 rajtjával is, vagyis a harmadik generációs hajlítható megoldásra helyeződne át a hangsúly, ami azzal magyarázható, hogy a jövőben az S- és a Z-sorozat kapná majd a főszerepet, közvetlenül a Note távozása után, illetve azzal egy időben. Nem véletlen, hogy a gyártó a Z Fold 3 kiegészítésén gondolkodik, ennek részeként hasonló érzékelőket építenének be annak hajlítható kijelzője alá, ezzel egy időben pedig vastagabb panelt alkalmaznának a típuson, amely megfelelő módon tűrné a stylus érintését.

A következő évben tehát egyetlen Note jelenne meg a piacon, ezt 2022-ben már a teljes kivezetés követné a sorban, az S- és a Z-sorozat pedig teljesen átvenné annak helyét.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Gabbbbbbbbbbbb #2
    A ceruza a lenyeg, ha a ceruzat beleteszik a leg+++ -abb Galaxy S-be, akkor ez inkabb csak jatek a nevekkel, mintsem a szeria kivezetese.
  • Tetsuo #1
    Ez várható volt. Hiszen a többi teló egyre nagyobb, miközben már lassan elérik a tabletek méreteit, kiszorítva a Note-ot.