SG.hu

Huawei Mate 40 Pro – Egy igazi nagyágyú a zsebedben

Évről-évre a Huawei a Mate szériában mutatja be legnagyobb újdonságait. Az idei 40-es sorozat sem szűkölködik újdonságokban, a gesztusvezérlés mellé igazán profi kamerarendszert kapott.

A mobiltelefon-gyártók folyamatosan azon versengenek, hogy olyan prémium kategóriás zászlóshajó készüléket dobjanak piacra, mely köröket ver a konkurenciára, legyen szó akár dizájnról, kijelzőről, vagy éppen csúcskategóriás kameráról. A vásárlók pedig imádják, ha olyan új technológiákat próbálhatnak ki elsőként, ami forradalmasíthatja a mobiltelefon-használatot. Díjnyertes kamerarendszerével és gesztusvezérlésével a Huawei Mate 40 Pro egy igazi nagyágyú a piacon.


A külső megfog, a belső megtart

Lekerekített, kézbe simuló dizájnjának és a vadonatúj, a Mate sorozat védjegyének számító kameraszigetnek köszönhetően a Mate 40 Pro tökéletesen illik bármekkora kézbe. A 6,76”-os OLED kijelző QHD felbontása (1334×2772 képpont) és a 90 Hz-es képfrissítése gondoskodik arról, hogy a megjelenített tartalom tűélessége mellett a görgetés is remek vizuális élmény maradjon. A legapróbb érintés sem kerüli el a figyelmét, 240 Hz-en vizsgálja, mikor és hogy nyúlunk hozzá.

Gesztusainkra is mindig figyel, elég ránézni a telefonra, ami önmagától lehalkul. Az Eyes On Display-nek köszönhetően elég egy pillantás és rögtön látjuk a kijelzőn a legfontosabb információkat. A Huawei Mate 40 Pro nem csak külsejében, de tudásában is hatalmas. A bivalyerős Kirin 9000 chipben a Cortex-A77-es teljesítménymag 3,13 Ghz-on pörög, míg három másik ugyanilyen 2,54 GHz-en, melyekhez négy 2,05 GHz-es Cortex-A55 mag dukál. A Mate 40 Pro tökéletes gördülékenységgel reagál minden mozdulatra és nincs játék, amelyik megizzasztaná. A 4400 mAh-s akkumulátort a dobozban érkező 66 wattos új SuperCharge töltőfejjel kevesebb, mint egy óra alatt újra feltölthetjük.

Díjnyertes, egyedi fotós arzenál

Életünk pillanatait - a független nemzetközi portál, a DxOmark szerint is - a világ jelenleg legjobb, mobiltelefonban épített kamerarendszerével örökíthetjük meg. Az 50 MP-es, f/1.9-es rekeszű lencsével ellátott főkamera, a 20 MP-es, f/1.8 rekeszes lencsével szerelt nagy látószögű kamera és a 12 MP-es, 1/3.56?érzékelőt kapott telefotó kamera képeitől garantáltan leesik az állunk. Videózásban is ott van a szeren, lazán hozza a 4K-s, 2160 pixel felbontású, akár 60 képkocka per másodperces videókat, emellett 10-szeres hibrid és 50-szeres digitális zoommal csalja a szemünkhöz közelebb a távoli dolgokat.


Appok minden esetre

A Huawei saját felhasználói felületét, az EMUI 11-et a vállalat saját alkalmazásboltja, az AppGallery egészíti ki, amiből a világszerte népszerűségnek örvendő alkalmazások mellett a legjobb magyar appokat is villámgyorsan és biztonságosan telepíthetjük. A könnyen kereshető, jól kategorizált felületen hamar megtaláljuk azokat az alkalmazásokat, amelyekkel teljesen személyre szabhatjuk a készüléket. Ha pedig valamire mégsem bukkanunk rá elsőre, a Petal Search multifunkciós, intelligens keresőrobotja siet a segítségünkre: ebben pillanatok alatt megtaláljuk, honnan lehet letölteni az általunk preferált appot - ráadásul még általános, internetes keresőként is használhatjuk.

A tökéletes ajándék

Karácsony közeledtével sokan vakarjuk a fejünket, mi lehetne a lenyűgöző ajándék. A Huawei Mate 40 Pro büszkén jelentkezik ezért a címért. Egy tökéletes kialakítású, hatalmas tudású készülék, mely méltó társa lehet az üzletembereknek, fotósoknak, vagy azoknak, akik egy hosszú üzemidejű, erős készülékre vágynak.