Franczy

Handspring GPS modul

A különböző globális helymeghatározási eszközökkel és szolgáltatásokkal foglalkozó GeoDiscovery cég bejelentette, hogy elkészültek a Handspring kéziszámítógépekhez készített Geode GPS modul kifejlesztésével, valamint a hozzá tartozó, Palm OS operációs rendszer alatt működő GeoView Mobile szoftverrel.

Az említett két új GeoDiscovery termék és egy Handspring kéziszámítógép integrációjából egy olyan kis mindentudó eszköz lesz, mely egymaga képes a térkép, az iránytű és az útikönyv helyettesítésére. A mostantól akár már interneten keresztül is megrendelhető új Handspring GPS modul és a hozzá tartozó szoftver a cég GeoDiscovery Active projektjének új termékei. Az új eszköz 289 dollárba (~87e Ft) kerül, míg a felhasználók a cég honlapjáról teljesen ingyenesen tölthetik le a GeoView Mobil szoftvert és a különböző térképeket.

A Handspring kéziszámítógépekhez fejlesztett új Geode GPS modulok szinte minden témakörben felmerülő igényt kielégítenek, így kiválóan alkalmazhatják az utazó üzletemberek, a világutazók, vagy akár a megszállott hegymászó turisták, hiszen az új eszköz képességei szinte végtelenek. A SiRF Star II GPS vevővel ellátott új Geode GPS modulban olyan hangzatos technológiai megoldásokat alkalmaztak, mint például a SnapLock, a FoliageLock, vagy a Wide Area Augmentation System (WAAS).

A kiváló pontossággal és érzékenységgel rendelkező modul digitális iránytűvel rendelkezik, valamint két darab MultiMediaCard slot is megtalálható rajta, melyek segítségével egyszerre akár két darab 64 MB-os kapacitású, térképeket és egyéb információkat tartalmazó adatkártya is behelyezhető az új Handspring modulba. A szerkezet belső flash memóriája pedig már gyárilag is tartalmaz térképeket, és persze a szükséges alkalmazások is helyet kaptak benne.

"Felhasználóink mostantól mindig pontosan tudhatják, hogy éppen hol vannak, de ezen túlmenően még mindenféle információkat is kaphatnak a tartózkodási helyről, így az útikalauz egyes kiadványok szerepét is átvállalhatja magára." - nyilatkozta Brian Sevy, a GeoDiscovery cég marketingért felelős alelnöke. "Fontos megemlíteni az egyre növekvő GeoDiscovery Active könyvtárunkat is, melybe bármely felhasználónk feltöltheti saját kedvenc utazásainak és helyszíneinek az adatait, melyeket később más felhasználók is elérhetnek." - tette hozzá Sevy.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!