Gyurkity Péter

Itt a Galaxy S20 FE 5G

Az erős hardverhez ezúttal kedvező ár társul, néhány kompromisszummal.

A Samsung idén meglehetősen aktív volt, itt az új csúcskategóriás megoldások mellett számos olcsóbb típusról is lerántották a leplet, ez azonban nem jelenti azt, hogy leálltak volna. Most egy érdekes összeállítással érkező telefont ismerhetünk meg, amely leginkább a Galaxy S10 Lite példáját követi.

A Galaxy S20 FE 5G megtartja az eredeti változatban is alkalmazott Snapdragon 865 chipet, annak külsejét, valamint az előlapon alkalmazott apró lyukat. A teljesen sima Infinity-O Super AMOLED-panel ezúttal 6,5 hüvelykes, ez a 120 Hz-es frissítési rátát is támogatja, viszont a felbontás a QHD+ már csak FHD+,vagyis 2400 x 1080 pixel. Az akkumulátor 4500 mAh-s, csakúgy, mint ahogy azt az S20+ esetében is láthattuk, a súly 190 gramm, miközben a vastagság 8,4 mm. Ehhez 25 wattos gyorstöltés társul (a csomagban alapesetben egy 15 wattos egységet kapunk a készülékhez), miközben a 32 megapixeles szelfikamera a Galaxy S10 Lite specifikációjáról kerül át ide. A RAM mérete 12 helyett csak 6 GB, a tároló 128 GB-os, ez viszont microSD révén kibővíthető.


A hátoldali kameramodul szintén emlékeztet az eredeti példányokéra, bár itt a 64 megapixeles főkomponens helyett két 12 megapixeles érzékelőn van a hangsúly, ezek egyike az ultra-nagylátószögű funkcióért felel. Hozzájuk csatlakozik egy 8 megapixeles telefotó-egység, de a dual-pixel autófókusz, valamint az OIS is megtalálható a listán. A részben műanyag burkolat 6 eltérő színben jelenik meg, ez a nedvesség ellen is némi védelmet nyújt, viszont a chip kapcsán érdemes megemlíteni, hogy a gyártó nem részletezi a pontos típust, egyes jelek pedig arra utalnak, hogy a telefonok egy része a Snapdragon 865+ chipet kapja meg.

Az ár 700 és 750 dollár lesz, itt a memória és a tároló, valamint a támogatott 5G-frekvenciák kapcsán látunk majd eltérést, valamikor október elején. Itthon egyelőre csak a 4G LTE-s gép rendelhető, aminek ajánlott ára 250 ezer forint.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!