Gyurkity Péter

Itt a Galaxy Note 20 és a Z Fold 2

A Samsung három új csúcstelefont mutatott be, érdekes jellemzőkkel.

A dél-koreai gyártóval kapcsolatban az augusztus elejére előrevetített friss Unpacked-rendezvény volt a főszerepben az utóbbi hónapokban, tisztán láttuk ugyanis, hogy ekkor ismerjük majd meg a csúcskategóriás okostelefonok új generációját. Ez így is történt, a cég mind a Galaxy Note, mind pedig a hajlítható vonalon frissítette kínálatát.

A hivatalos bejelentésben 5 különböző készüléket sorolnak fel, ezek közül mi most a telefonokra koncentrálunk. A Galaxy Note 20 és Note 20 Ultra természetesen erős hardvert kapott, a szögletes külső azonban picit változott, hiszen előbbi esetében műanyag, utóbbinál pedig üveg burkolatot kapunk, visszafogott színekkel, a hátoldalon matt kivitelben. A kijelző csak az Ultra típusnál hajlított, a káva igencsak vékonyka, míg a támogatott felbontás sorrendben 1080 x 2400 és 1440 x 3200 pixel, 60 és 120 Hz-es frissítéssel. A chip 2,7 és 3 GHz-en fut, a RAM 8, illetve 8 vagy 12 GB, a tároló 128/256 és 128/256/512 GB, míg az 5G támogatása természetesen megoldott, de egyes régiókban csak 4G-változatok jelennek majd meg.


A kijelzőn elhelyezett apró lyukban található a 10 megapixeles szelfikamera, ennél azonban fontosabb, hogy a hátoldali modulban 3 érzékelő kapott helyet. Az Ultra természetesen itt is erősebb komponenseket vonultat fel, ez az 5x-ös optikai zoom révén is egyértelmű, de az OIS mindkét példányon megtalálható, miközben 8K-videókat 24 fps mellett rögzíthetünk. Az S Pen néven ismert Wacom-stylus érzékelői szintén frissültek, a 8 ms-os reakcióidő révén még realisztikusabb végeredményt kapunk a kijelzőn, a Microsoft által szeptemberben elinduló xCloud pedig szintén jelen lesz a készülékeken. A DeX-dokkoló immár vezeték nélkül is alkalmazható, maguk a telefonok pedig augusztus 21-én rajtolnak majd el.

A Galaxy Note20 ajánlott ára 355 ezer forint, a Note20 5G 390 ezer, a Note20 Ultra 5G pedig 485 ezer forintért lesz megvehető. A Tab S7 Wi-Fi verziója 260 ezer, az LTE változat 295 ezer, a Tab S7+ Wi-Fi 335 ezer, a Tab S7+ 5G pedig 410 ezer forintos ajánlott fogyasztói áron lesz elérhető.

A hajlíthatók szegmensében a Galaxy Z Fold 2 mutatkozott be, szintén 5G-támogatással, 6,2 hüvelykes előlapi panellel, kinyitott állapotban már 7,7 hüvelykes főkijelzővel, a felső bevágást lecserélő apró lyukkal, az ígéretek szerint jóval tartósabb kivitelben. A megjelenés időpontja, valamint az ár szeptember elején bukkan majd fel, erre tehát még várnunk kell.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!